Impressionistisch kunstschilder Claude Monet bracht in 1871 vier maanden in Zaandam door en maakte er maar liefst 25 schilderijen. “Zaandam is wel bijzonder opmerkelijk en er is genoeg te schilderen voor een heel leven” zo schreef Monet. “Huizen in alle kleuren, molens bij honderden en verrukkelijke boten.” Nu kun jij – letterlijk – in zijn voetsporen treden.

Ontdek schilderachtig Zaandam tijdens een Monet-rondwandeling door het centrum. Een gids leidt je in anderhalf tot twee uur langs de diverse plekken waar Monet zijn schilderijen maakte. Inspiratie gekregen? Breid de wandeling uit met een workshop ‘Bob Ross’ in kunstwinkel ’t Kwassie XL. Of plof neer en geniet van een speciaal Monet -diner in een typisch Zaans restaurant. Ga je liever op eigen houtje op pad? Stichting Monet in Zaandam heeft een speciale kunstroute uitgestippeld, te herkennen aan de fraaie Monet-stoeptegels.

Het blauwe huis

Wil je langer genieten van de unieke Zaanse bouwstijl? Boek dan je verblijf in het opvallende Inntel Hotels Amsterdam Zaandam. Het hotel bestaat uit een opeenstapeling van bijna zeventig losse Zaanse huisjes, in vier verschillende kleuren Zaans groen. In de gevel kun je vijf Zaanse woningtypen onderscheiden, van arbeidershuisje tot notariswoning. Het opvallendste detail? De blauwe hoekgevel, die verwijst naar het blauwe huis waarvan Monet een prachtig schilderij maakte. In Bar en Restaurant Puur Saen kun je je culinair laten verwennen met pure ingrediënten uit de Zaanstreek. Omdat het hotel vlakbij het station ligt, ben je bovendien in 12 minuten in hartje Amsterdam.

BEKIJK HOTEL

 

foto door Johan Wieland (flickr)

Gerelateerde berichten