Van Abbemuseum Eindhoven - The Innsider

Musea Special: Eindhoven

Omdat we weten dat het aanbod van musea in Eindhoven heel uiteenlopend is (denk Picasso en de eerste gloeilamp), richten wij de musea special van Eindhoven op de tentoonstellingen van nu. Zo weet je direct welke tentoonstelling er op dit moment te bewonderen is en welke je niet kan missen.

Van Abbemuseum

Hou je van moderne kunst? Dan is het Van Abbemuseum zeker iets voor jou. Op dit moment heeft het museum 14 (!) tentoonstellingen publiek gesteld. Je ziet er werkelijk van alles, van spectaculaire installaties van ruim 25 meter, immens uitvergrote kleurige insecten en experimentele multi-zintuigelijke museumruimtes tot The Making of Modern Art.
Bilderdijklaan 10

Philips Museum

Heb je behoefte aan een middag van nostalgische momenten en herkenning? Of ben je juist een techniek liefhebber? Voor veel mensen zijn vele voorwerpen in het museum heel herkenbaar. Daarnaast geeft het een goed beeld van de historie van het bedrijf. Op dit moment kunnen de platenspeler liefhebbers hun hart ophalen. De tentoonstelling Vinyl! in het Philips Museum is te bezoeken tot 15 juli 2019. Leuk feitje, wist je dat Inntel Hotels Art Eindhoven, gevestigd is in de monumentale lichttoren van Philips?
Emmasingel 31 

Mu

Organiseert exposities die erop gericht zijn de kunstenaar in ons wakker te maken. Het is een onderzoekend presentatie platform voor een netwerk van creatieve makers. Het Mu geeft de ruimte aan talenten om zichzelf uit te dagen, om nieuwe vormen van kunst te ontwikkelen, te ontdekken en zich internationaal te profileren. Het Mu is gevestigd in een voormalige Philips fabriek op Strijp-S.
Torenallee 40-06

preHistorisch Dorp

Zin in avontuur met het hele gezin? Dit preHistorisch Dorp is een openluchtmuseum waar je teruggaat in de tijd. Leer bierbrouwen, smul van een Vikingdiner of ontmoet historische bewoners uit zes tijdperken.
Boutenslaan 161 B

In Eindhoven, Designstad van Nederland, is ontzettend veel te zien en te beleven. Benieuwd naar meer kunst in Eindhoven? Lees dan ook dit artikel.

You’ll be surprised.