Nationale Tulpendag -The Innsider - Inntel Hotels

Nationale Tulpendag

Ben jij al begonnen met het plannen van toekomstige trips in 2020? Kerst en Oud & Nieuw zijn pas voorbij, maar Nederlandse bloementelers maken zich al klaar voor de volgende nationale dag. 18 januari aanstaande is het Nationale Tulpendag. De Dam in Amsterdam wordt gevuld met kleurrijke tulpen en vormt een prachtige tijdelijke tuin.

Pluk je eigen bos tulpen

De Dam wordt ingericht in de vorm van een pluktuin, waar iedereen zelf en gratis een bos tulpen mag plukken. Zodat iedereen van dit mooie gezicht kan genieten mag men pas vanaf 13:00 uur tulpen plukken. Voor die tijd kun je via de loopbrug de tuin bekijken. Sluit vervolgens aan in de rij en geniet van de sfeer en muziek. Iets meebrengen om de tulpen in te doen is niet alleen niet nodig, maar het mag ook niet. De organisatie zorgt voor een speciale tulpentas.

Leuke feitjes

Tulpen zijn voor het eerst geïmporteerd naar Nederland vanuit het toenmalige Ottomaanse Rijk in de zestiende eeuw. Als gevolg van de populariteit van tulpen is zelfs de eerste economische bubbel ontstaan. De bloemen en bollen werden zo gewild dat het een monetaire waarde ontwikkelde en gebruikt werd als vorm van geld. Vandaag de dag kunnen wij ons geen Nederland meer voorstellen zonder tulpen. Het is onderdeel geworden van de Nederlandse cultuur.

De start van het tulpenseizoen wordt officieel afgetrapt op Nationale Tulpendag (de derde zaterdag van januari) en het seizoen eindigt in april. Tijdens deze periode kun je de mooiste varianten van tulpen vinden bij bloemisten en de bloemenmarkt. Er zijn volledige bloemenvelden bij de Kop van Noord-Holland, Aalsmeer en natuurlijk de Keukenhof. Afhankelijk van het weer kan de beste periode om de velden te bezoeken verschillen. Recente jaren hebben aangetoond dat de beste tijd voor een bezoek aan de bloemenvelden begint aan het einde van maart en eindigt in mei.

Het gevoel van lente op je kamer

Bij Inntel Hotels Amsterdam Centre hebben wij onze Wellness Kamers toegewijd aan tulpen en de bloemetjesmarkt in Amsterdam. De Wellness Kamers zijn voorzien van een spa bad en priv├ę sauna. Dus geniet in de spa bad, laat alle stress gaan in de sauna en voel de constante sfeer van lente.

Neem een kijkje op onze website voor meer informatie!