Staat er al een tripje naar de havenstad in je agenda? In het dynamische Rotterdam met z’n interessante combinatie van skyline, water en gedurfde architectuur valt van alles te beleven. Doe jezelf een groot plezier en houd deze lijst bij de hand. Want als je in Rotterdam bent, dan mag je de volgende hotspots niet missen.

Witte de Withstraat
Kunstgaleries, populaire cafés, hippe restaurants en winkels die nét even anders zijn: in de culturele Witte de Withstraat kijk je je ogen uit. De vele terrassen op straat versterken de levendige sfeer. Je vindt hier bijvoorbeeld Café de Aap, dat door de Lonely Planet werd uitgeroepen tot beste bar ter wereld. Aan de overkant huist het trendy Nieuw Rotterdam Café in een statig pand dat voorheen het kantoor van de krant NRC was.

Kunsthal Rotterdam
De Kunsthal is een icoon van de moderne architectuur en wordt jaarlijks bezocht door vele architectuurliefhebbers uit de hele wereld. Ontworpen door de wereldberoemde Rem Koolhaas en gelegen aan de rand van het mooie Museumpark. Met contrastrijke en spraakmakende tentoonstellingen en activiteiten, weet de Kunsthal op innovatieve wijze steeds weer nieuw publiek aan zich te binden.

Euromast
Met 185 meter is de Euromast de hoogste toren van Nederland. Toen de destijds ‘slechts’ 101 meter hoge toren in de jaren zestig werd ingehaald door andere gebouwen in Rotterdam, moest de Euromast wel terugslaan. Dit gebeurde in 1970 met het plaatsen van de Space Tower. Vanaf de Euromast heb je een prachtig uitzicht over Rotterdam en omstreken. In de weekenden en op feestdagen tref je op de platforms een gids aan die graag zijn kennis met je deelt. Ben je een echte waaghals? Laat de lift voor wat hij is en ga abseilend naar beneden!

Rib Experience
Voor iedereen die gek is op snelheid en wat van de stad wil zien: boek een High Speed Harbour Tour bij Rib Experience en stap op vanaf de Mainport Hotel stijger. In tochten van 15 tot 60 minuten scheuren de schippers met jou door de haven van Rotterdam. Onderweg gaat af en toe het gas eraf, zodat ze je interessante verhalen kunnen vertellen over wat je allemaal tegenkomt. De tours vertrekken vanuit de Wijnhaven.

Diergaarde Blijdorp
Ga op ontdekkingstocht in een van Europa’s mooiste dierentuinen en ontmoet bijzondere dieren in een natuurlijke omgeving. Blijdorp is ontworpen door architect Sybold Ravesteyn. Hij koos ervoor traliewerk en hekken zoveel mogelijk te mijden en natuurlijke barrières te gebruiken, zoals greppels en grachten. Zo is oog in oog staan met de krokodillen en olifanten ineens behoorlijk spannend! In de haaienzaal geniet je van een lekkere lunch terwijl de haaien om je heen zwemmen.

Fenix Food Factory
Op de dagelijkse (behalve maandag) versmarkt in Katendrecht wordt alles ter plekke vers gemaakt. Het brood wordt er gebakken, de koffie gebrand en het bier zelf gebrouwen… De wisselende weekendplanken zijn er fameus: een heerlijke verzameling producten geserveerd op een houten plank, van ontbijtplank tot borrel- of maaltijdplank. Bij de Kaapse bierbrouwerij geniet je met een speciaalbiertje in je hand van afwisselende livemuziek.

De Tuin
Een van de beste plekken om de Rotterdamse skyline te aanschouwen is restaurant De Tuin. Het is prachtig gelegen aan de rand van het Kralingse Bos en direct aan de Kralingse Plas. In de zomer vormt het terras de ideale plek om te ontspannen en van de zon te genieten. Maar ook in de winter is De Tuin een must-do. In het pand, een statig herenhuis uit 1867, kom je lekker bij van een winterse wandeling. En is het écht fris, dan bind je je schaatsen onder en stap je zo de plas op!

 

Upcoming events:

18 t/m 29 januari – De Vrienden van Amstel Live: De 20e editie van De Vrienden van Amstel LIVE! De grootste Amstelkroeg van Nederland opent in 2018 voor de 20e keer haar deuren in Rotterdam Ahoy.Lees meer
 

24 januari t/m 4 februari – International Film Festival Rotterdam (IFFR): Nederland’s grootste culturele evenement, en het grootste internationale publieke filmfestival ter wereld.
Lees meer

 

1 t/m 4 februari – On Stage Festival #1: Twee keer per jaar staat het Hofpleintheater geheel in het teken van het ‘On Stage Festival’. Het rauwe theaterfestival dat jongeren drie dagen lang een veelzijdig, experimenteel programma met voorstellingen van jonge, talentvolle, ‘upcoming’ theatermakers biedt.
Lees meer

 

16 februari – Sounds of China: Het festival Sounds of China, is in samenwerking met Studio Zi en Stichting China Festivals Rotterdam, het officiële openingsconcert van de dagenlange Rotterdamse viering van het Chinees Nieuwjaar.
Lees meer
 
12 t/m 18 februari – ABN AMRO World Tennis Tournament 2018: Het ABN AMRO World Tennis Tournament is een complete dag of avond uit, waar voor iedere bezoeker zeer veel te beleven valt.
Lees meer
 
20 februari t/m 4 maart – Sleeping Beauty on Ice: Gedanst op een echte ijsvloer en begeleid door de prachtige muziek van Tsjaikovski vertelt Sleeping Beauty on Ice het klassieke liefdessprookje over prinses Aurora die als vloek in een honderdjarige slaap valt en uitsluitend kan ontwaken door de kus van een prins.
Lees meer
 
Eens per maand – Futureland: Een bezoek aan het gratis informatiecentrum FutureLand vertelt je niet alleen alles over de ontwikkeling van de haven, op Maasvlakte 2 zie je de grootste containerschepen en modernste containerterminals met eigen ogen!
Lees meer

 

Verblijf in Rotterdam

Natuurlijk is het te veel om allemaal in één dag te bezoeken! Verblijf daarom twee dagen in Rotterdam en overnacht in één van de Inntel Hotels. Ervaar ware luxe in het gloednieuwe design hotel Mainport of geniet van een relaxed verblijf in Inntel Hotels Rotterdam Centre met een spectaculair uitzicht.

BEKIJK HOTEL

Gerelateerde berichten