Niet te missen in Rotterdam

Staat er al een trip naar de havenstad in jouw agenda? In het dynamische Rotterdam met z’n interessante combinatie van skyline, water en gedurfde architectuur valt van alles te beleven. Doe jezelf een groot plezier en houd deze lijst bij de hand. Want als je in Rotterdam bent, dan mag je de volgende hotspots niet missen.

Witte de Withstraat

Kunstgaleries, populaire cafés, hippe restaurants en winkels die nét even anders zijn: in de culturele Witte de Withstraat kijk je jouw ogen uit. De vele terrassen op straat versterken de levendige sfeer. Je vindt hier bijvoorbeeld Café de Aap, dat door de Lonely Planet werd uitgeroepen tot beste bar ter wereld. Aan de overkant huist het trendy Nieuw Rotterdam Café in een statig pand dat voorheen het kantoor van de krant NRC was.

Kunsthal Rotterdam

De Kunsthal is een icoon van de moderne architectuur en wordt jaarlijks bezocht door vele architectuurliefhebbers uit de hele wereld. Ontworpen door de wereldberoemde Rem Koolhaas en gelegen aan de rand van het mooie Museumpark. Met contrastrijke en spraakmakende tentoonstellingen en activiteiten, weet de Kunsthal op innovatieve wijze steeds weer nieuw publiek aan zich te binden.

Euromast

Met 185 meter is de Euromast de hoogste toren van Nederland. Toen de destijds ‘slechts’ 101 meter hoge toren in de jaren zestig werd ingehaald door andere gebouwen in Rotterdam, moest de Euromast wel terugslaan. Dit gebeurde in 1970 met het plaatsen van de Space Tower. Vanaf de Euromast heb je een prachtig uitzicht over Rotterdam en omstreken. In de weekenden en op feestdagen tref je op de platforms een gids aan die graag zijn kennis met je deelt. Ben je een echte waaghals? Laat de lift voor wat hij is en ga abseilend naar beneden!

Rib Experience

Voor iedereen die gek is op snelheid en wat van de stad wil zien: boek een High Speed Harbour Tour bij Rib Experience en stap op vanaf de Mainport Hotel stijger. In tochten van 15 tot 60 minuten scheuren de schippers met jou door de haven van Rotterdam. Onderweg gaat af en toe het gas eraf, zodat ze je interessante verhalen kunnen vertellen over wat je allemaal tegenkomt. De tours vertrekken vanuit de Wijnhaven.

Diergaarde Blijdorp

Ga op ontdekkingstocht in een van Europa’s mooiste dierentuinen en ontmoet bijzondere dieren in een natuurlijke omgeving. Blijdorp is ontworpen door architect Sybold Ravesteyn. Hij koos ervoor traliewerk en hekken zoveel mogelijk te mijden en natuurlijke barrières te gebruiken, zoals greppels en grachten. Zo is oog in oog staan met de krokodillen en olifanten ineens behoorlijk spannend! In de haaienzaal geniet je van een lekkere lunch terwijl de haaien om je heen zwemmen.

Fenix Food Factory

Op de dagelijkse (behalve maandag) versmarkt in Katendrecht wordt alles ter plekke vers gemaakt. Het brood wordt er gebakken, de koffie gebrand en het bier zelf gebrouwen… De wisselende weekendplanken zijn er fameus: een heerlijke verzameling producten geserveerd op een houten plank, van ontbijtplank tot borrel- of maaltijdplank. Bij de Kaapse bierbrouwerij geniet je met een speciaalbier in je hand van afwisselende livemuziek.

De Tuin

Een van de beste plekken om de Rotterdamse skyline te aanschouwen is restaurant De Tuin. Het is prachtig gelegen aan de rand van het Kralingse Bos en direct aan de Kralingse Plas. In de zomer vormt het terras de ideale plek om te ontspannen en van de zon te genieten. Maar ook in de winter is De Tuin een must-do. In het pand, een statig herenhuis uit 1867, kom je lekker bij van een winterse wandeling. En is het écht fris, dan bind je je schaatsen onder en stap je zo de plas op!

 

Upcoming events:

De volgende events zijn echt niet te missen in Rotterdam

Verblijf in Rotterdam

Natuurlijk is het te veel om allemaal in één dag te bezoeken! Verblijf daarom twee dagen in Rotterdam en overnacht in één van de hotels van Inntel Hotels. Ervaar ware luxe in het gloednieuwe design hotel Mainport of geniet van een relaxed verblijf in Inntel Hotels Rotterdam Centre met een spectaculair uitzicht op de Erasmusbrug.

BEKIJK HOTEL