North Sea Jazz Festival Rotterdam

Inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste muziekfestivals van Rotterdam én van het land: het North Sea Jazz Festival. Het 3-daagse internationale evenement vindt plaats in Ahoy Rotterdam en host circa 1.300 musici over vijftien podia.

North Sea Jazz Festival

Drie dagen lang genieten ruim 65.000 binnen-en buitenlandse bezoekers van jazz uit het verleden, heden én de toekomst. Behalve basic jazz komen ook veel andere gerelateerde genres voorbij zoals blues, soul, funk, hiphop, world en pop. En naast optredens van welbekende namen als Erykah Badu, Paul Anka, Alicia Keys, B.B. King en Miles Davis, biedt het North Sea Jazz Festival ook altijd een podium aan nieuw en opkomend talent.

Programma North Sea Jazz

Al ruim twee weken voor het festival strijkt North Sea Round Town neer in de havenstad. Het fringe-festival biedt een voornamelijk gratis programma bestaande uit veelal muzikale evenementen. Zo’n 300 concerten verdeeld over 100 locaties worden georganiseerd om Rotterdamse musici en initiatieven te stimuleren. Een festival voor en dóór de stad.

Vanaf 7 juli is het dan echt zover en kan men dagelijks genieten van de beste optredens gedurende de dag, met dit jaar artiesten als Norah Jones, Steve Winwood, Solange, Emeli Sandé, Usher & The Roots, Sousa, Dianne Reeves, Mary J. Blige, Erykah Badu and Van Morrison. Daarnaast worden er nog events georganiseerd omtrent jazz & kunst zoals Jazz Art, waarbij beeldende kunst van groot belang is, en North Sea Jazz Kids, waar kinderen interactief kennis maken met Jazz.

After the show is…Boogieball. Na afloop van de concerten vindt daar dé afterparty plaats waar iedere jazzliefhebber niet omheen kan: het Boogieball. Jazzclub Bird opent haar deuren met artiesten als Macy Gray, Anthony Hamilton, Cody ChesnuTT, Marcus Miller, Robert Glasper, Janelle Monáe en Questlove.

Inntel Hotels

Gelegen in het hart van Rotterdam, aan de voet van de Erasmusbrug ligt Inntel Hotels Rotterdam Centre. Een een ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan Rotterdam. Het luxe 4-sterren designhotel biedt kamers met fantastisch uitzicht over de skyline van Rotterdam, de bedrijvigheid in de stad of  over de Maas en de Erasmusbrug. Daarnaast beschikt het hotel over Wellness club H20 met zwembad, sauna’s en Life Fitness Gym. Voor een nóg luxere ervaring in Rotterdam neem je een kijkje bij Mainport. Het meest luxe en moderne hotel van Rotterdam.