Openluchtbioscopen Amsterdam

Hoewel het misschien niet direct als een zomers uitje klinkt – een film kijken- gaan een avond bioscoop en een terrasje pakken prima samen in Amsterdam! In de zomer kun je op talloze plekken in de stad films in de buitenlucht zien. De locaties zijn vaak spectaculair: hoog op een dak, tussen het groen of vanaf het water.

Films with a view
juli & augustus, Pllek Amsterdam Noord
Bij Pllek, het stadsstrand in Amsterdam Noord, kun je elke dinsdag terecht voor een zomerse openluchtfilm. Het programma bestaat uit meesterlijke cultklassiekers, arthouse-pareltjes en wereldcinema en start rond zonsondergang. Plof op een zitzak of kruip knus onder een dekentje en geniet van de film en het uitzicht.

Rooftop Movie Nights
De beste films, cocktails en snacks en een adembenemend uitzicht met Rooftop Movie Nights. Zodra de zon ondergaat, wordt er op een wisselende locatie een romantische comedy of avontuurlijke actiefilm gedraaid. Zelfs regen kan de avond niet verpesten; bij slecht weer gaat het feest gewoon door. Want wat is er nou romantischer dan met z’n tweetjes vanonder een paraplu naar een spannende film kijken?

Pluk de Nacht
Augustus, Stenen Hoofd Amsterdam
In een strandstoel naar niet eerder uitgebrachte, kwalitatief hoogstaande film kijken op een prachtige locatie aan het water in Amsterdam… En er is meer! In de afgelopen jaren is Pluk de Nacht uitgegroeid tot een bijzondere ontmoetingsplaats waar je ook terecht kunt voor kunstprojecten, verrassende foodtrucks, gezellige barretjes en feesten.

Overnacht in hartje Amsterdam
Sluit je filmavond feestelijk af met een overnachting in het 4 sterrenhotel Inntel Hotels Amsterdam Centre. Het hotel ligt op een ideale locatie: in hartje Amsterdam, tussen Centraal Station en de Dam. Na een avond films (en sterren) kijken, ga jij dus lekker lopend naar ‘huis’!

Foto: Pllek

BEKIJK HOTEL