Outdoor highlights in en rond Eindhoven - The Innsider - Inntel Hotels

Outdoor highlights in en rond Eindhoven

Wandelen of fietsen in de natuur, op bezoek bij (exotische) dieren of terug in de tijd reizen bij een openluchtmuseum doe je in Noord-Brabant. In en rondom Eindhoven zijn talloze mogelijkheden om activiteiten in de buitenlucht te ondernemen. Onze favoriete outdoor highlights in en rond Eindhoven delen we graag met je.

Dierenrijk

Bij Dierenrijk vind je 96 verschillende diersoorten en wel 400 vogels. Sta oog in oog met bijzondere diersoorten zoals de rode panda, kraagbeer of Siberische tijger. Of schuif aan bij het slingerend buffet voor de chimpansees. Het park nodigt je uit om jouw innerlijke dier te ontdekken en biedt activiteiten voor jong en oud.

Strabrechtse Heide

Ontdek het grootste ven van Nederland op de Strabrechtse Heide. Een plek die iedere natuurliefhebber bezocht moet hebben. Rond de vennen groeien bijzondere planten zoals waterlepeltje en vleesetende zonnedauw. Ook heb je kans dat je hier een van de vele libellensoorten ziet, een heikikker of misschien zelfs een rugstreeppad. Wandel over de wandelroutes die Staatsbosbeheer heeft uitgestippeld in dit mooie natuurgebied en geniet van dit unieke stuk natuur.

PreHistorisch Dorp

Beleef het verleden met een ontdekkingstocht door het preHistorisch Dorp. Tijdens je tocht ontmoet je historische bewoners van de prehistorie tot de late middeleeuwen. Luister naar hun spannende verhalen, leer met hen om oude ambachten zelf te doen en verwerf de vaardigheden die de wereld door de jaren heen vooruit hebben geholpen.

Het Groene Woud

Natuurgebied Het Groene Woud is zo uitgestrekt dat één dag hier niet genoeg is. Er liggen maar liefst 21 natuurgebieden in Het Groene woud. Hier geniet je van gevarieerde natuur, waardevolle cultuurhistorie en authentieke dorpen. Typerend voor Het Groene Woud is ook de grote biodiversiteit. Er leven honderden soorten zoogdieren, vogels, vlinders, kevers etc. Neem je camera mee en maak prachtige natuurfoto’s.

De Karpendonkse plas

Een perfecte plek voor een picknick is De Karpendonkse plas. Inspiratie voor het ontwerp van het recreatiegebied waren de verschillende bossen rond Eindhoven. Hier zie je veel inheemse boomsoorten zoals eiken, populieren, elzen, ruwe berken en naaldbos met onder meer rododendrons en jeneverbessen. Bekijk ook de watervogels of vaar naar het eiland in de plas.

Van Gogh-Roosegaarde fietspad

Het fietspad dat is geïnspireerd door het schilderij de Sterrennacht is een magische belevenis. Het Van Gogh-Roosegaarde fietspad is bezaaid met duizenden fonkelende steentjes die overdag energie krijgen van de zon en daardoor ’s avonds gaan branden. Het Van Gogh-Roosengaarde fietspad is onderdeel van de Van Gogh Fietsroute. Deze in 2016 uitgeroepen to Europese fietsroute van het jaar is verdeeld in vijf unieke routes langs gebieden die te maken hebben met de wereldwijd bekende kunstenaar.

Overnachten in Eindhoven

Een perfecte afsluiting van een dag genieten in de buitenlucht is een overnachting bij Inntel Hotels Art Eindhoven. Laat je verrassen door een heerlijk gerecht van de chefs bij Brasserie Lumen, ontspan verder in de Spa Lux en slaap comfortabel in een van de unieke kamers.

Bekijk ook de nieuwe Culinair Genieten special voor een overnachting in een Art Kamer inclusief 3-gangen diner én Internationaal ontbijtbuffet met bubbels.

BEKIJK SPECIALS

 

Dat waren onze favoriete outdoor highlights in en rond Eindhoven. Benieuwd naar de culturele mogelijkheden in Eindhoven? Lees ook de Musea Special: Eindhoven.