Pride Amsterdam 

Van 27 juli tot en met 4 augustus is Amsterdam weer in alle kleuren van de regenboog versierd. Gay Pride Amsterdam of eigenlijk Pride Amsterdam bestaat uit meer dan alleen de Canal Parade op de eerste zaterdag van augustus. Het is een negendaags festival waar gevierd wordt dat je kunt zijn wie je bent en mag houden van wie je wilt.

Pride Park 

De opening van Pride Amsterdam vindt plaats in het Vondelpark met verschillende leuke activiteiten. Dit eerste onderdeel heet heel toepasselijk Pride Park. Vanaf 13:00 zijn er activiteiten voor jong en oud. In het Vondelpark Openluchttheater kun je bijvoorbeeld met de voetjes van de vloer op de geluiden van de vele artiesten. Ook is er een markt en verschillende sport en spel activiteiten.

 Culturele activiteiten

Ook verschillende attracties in Amsterdam doen mee met Pride Amsterdam en bieden tijdens deze periode exclusieve activiteiten. Bij Het Rijksmuseum kun je naar de Roze Rijks rondleiding. Aan de hand van de kunstwerken kom je meer te weten over de geschiedenis van homoseksualiteit in Nederland.

Dierentuin Artis heeft ook een speciale rondleiding voor Pride. Elke dag om 14.00 uur kun je in de dierentuin mee met de gratis rondleiding die vertrekt bij de Apenrots. Wist je dat homoseksueel gedrag al onder 1.500 soorten vogels en zoogdieren is waargenomen?

Voor wie liever op een stoel zit en naar een voorstelling of film kijkt is er ook genoeg te beleven tijdens Pride. Zo is er bij het Internationaal Theater Amsterdam een Off-Broadwaymusical genaamd Fun Home. Filmhuis Rialto doet ook mee en draait tijdens het festival 3 filmklassiekers, waaronder een film die geheel met een iPhone is opgenomen.

Canal Parade

3 augustus is dan eindelijk weer de Canal Parade. Deze editie heeft als thema: “Remember the past, create the future”. Een eerbetoon aan de Stonewall-rellen van 1969 die de inspiratie waren voor de eerste Pride Parade in New York. Van over de hele wereld komt men kijken naar de 80 mooie boten die de parade vormen. Wie een goed plekje langs de grachten wil bemachtigen kan er het beste vroeg bij zijn.

Pride Amsterdam belooft weer een mooi festival te worden vol met activiteiten die wij lang niet allemaal kunnen opnoemen. Neem een kijkje op hun website om jouw Pride zo goed mogelijk te plannen.

Als je het hele festival wil mee maken boek je natuurlijk snel een kamer in Inntel Hotels Amsterdam Centre. Vanuit de centrale locatie ben je zo bij alle activiteiten.

 You’ll be surprised!