pride month

Pride Amsterdam 2022: De leukste events op een rijtje!

Van 30 juli tot en met 7 augustus is Amsterdam weer in alle kleuren van de regenboog versierd. Gay Pride Amsterdam of eigenlijk Pride Amsterdam bestaat uit meer dan alleen de Canal Parade op de eerste zaterdag van augustus. Het is een negendaagse festival waar gevierd wordt dat u kunt zijn wie u bent en mag houden van wie u wilt.

Thema

Tijdens Pride Amsterdam staat genderidentiteit centraal. Dit vanwege de strijd die het afgelopen decennia is gevoerd voor ‘mogen houden van wie we willen’. Pride Amsterdam staat o.a. symbool voor ‘mogen zijn hoe we ons voelen’. Om dit meer onder de aandacht te brengen richt de organisatie zich deze editie op ‘My Gender, My Pride’. Na 25 jaar zich te hebben gefocust op seksuele geaardheden vinden ze het nu tijd voor verandering.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Pride Amsterdam (@prideamsterdam)

Pride Walk

De Amsterdamse Pride Week wordt afgetrapt met de Pride Walk. Vanaf de Dam zal een groep vertrekken naar het Vondelpark voor de jaarlijkse demonstratie voor gelijke rechten voor de wereldwijde regenboogcommunity. Op 30 juli om 12:00 zal de Pride Walk van start gaan.

Pride Park

De grote opening van Pride Amsterdam vindt plaats in het Vondelpark met verschillende leuke activiteiten. Dit eerste onderdeel heet heel toepasselijk Pride Park en zal in het teken staan van liefde. Vanaf 11:00 zijn er activiteiten voor jong en oud. Bekijk diverse optredens, luister naar indrukwekkende speeches en bezoek de ‘Rainbow Market’. Verschillende organisaties uit de LHBTIQ-gemeenschap zullen daar hun kraampje tentoonstellen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Pride Amsterdam (@prideamsterdam)

Culturele activiteiten

Vanaf 3 augustus tot en met 7 augustus is het mogelijk om volop te genieten van de verschillende Pride straatfeesten. Zo wordt er op 3 augustus op het Javaplein het Alle Kleuren Oost Festival gehouden. Op 7 augustus wordt het event afgesloten op De Dam.

Heeft u zin in een strandfeest? Dan kunt u van 31 juli tot en met 2 augustus terecht bij De Pride at the Beach. Dit driedaagse event in Zandvoort is niet alleen opgezet voor de LHBTIQ-gemeenschap, maar ook voor de moderne toeristen. Er zijn verschillende activiteiten te ondernemen gedurende deze drie dagen die aandacht vestigen op kunst, cultuur, infotainment en educatie.

Verder vindt u tijdens Pride Amsterdam tientallen culturele events in heel Amsterdam. Bezoek een theater, tentoonstelling of film. Luister naar het diverse aanbod aan muziek of bewonder de fotografie.

Canal Parade

6 augustus is dan eindelijk weer de Canal Parade. Van over de hele wereld komt men kijken naar de 80 mooie boten die de parade vormen. Wie een goed plekje langs de grachten wil bemachtigen kan er het beste vroeg bij zijn. De wereldberoemde botenparade begint om 12:00 uur en zal rond 18:00 eindigen.

Pride Amsterdam belooft weer een mooi festival te worden met meer dan 300 activiteiten die wij lang niet allemaal kunnen opnoemen. Neem een kijkje op hun website om uw Pride zo goed mogelijk te plannen.

Als u het hele festival wil mee maken, boekt u natuurlijk snel een kamer in Inntel Hotels Amsterdam Centre of in Inntel Hotels Amsterdam Landmark. Vanuit de centrale locatie bent u zo bij alle activiteiten.

You’ll be surprised!