lonely planet Rotterdam - The Innsider

Rotterdam: Best in Travel 2016

Rotterdam, 12 november 2015

Vergeet New York City, vergeet Parijs en vergeet Kaapstad. Rotterdam is door de Lonely Planet uitgeroepen tot ‘top city in the world’. In de lijst Best in Travel 2016 van de meest invloedrijke uitgever van reisgidsen neemt de Nederlandse havenstad vol trots de vijfde positie in.

Rotterdam kreeg de afgelopen tijd veel aandacht. De stad werd uitgeroepen tot Europese stad van 2015 en onlangs tipten zowel de hippe Rough Guide als The New York Times Rotterdam als place to be. Volgens Tom Hall, de hoofdredacteur van Lonely Planet’s Best in Travel 2016, barst Rotterdam van de moderne, postmoderne en hedendaagse gebouwen en biedt het de bezoeker een variëteit aan kunst, topkwaliteit restaurants en een sfeervol nachtleven.

Een van de hoogtepunten is de Markthal; deze recent geopende overdekte markt barst uit zijn voegen van de verse vis, warm brood, overheerlijke gebakjes en kleurrijke groenten en fruit. Ook de bijzondere skyline met de experimentele gebouwen, waaraan architect Rem Koolhaas een belangrijke bijdrage levert, wordt geroemd. De verscheidenheid aan musea, de Erasmusbrug, de enorme haven… Rotterdam is een must see!

Het is niet de eerste keer dat de Lonely Planet over Rotterdam schrijft. In dit artikel staan vijf redenen om de stad aan de Maas te bezoeken. De beste locatie voor een overnachting in Rotterdam? Volgens de Lonely Planet is dat hotel Mainport. Op het kruispunt van de Maas en de Leuvenhaven, biedt dit vijfsterrenhotel een prachtig uitzicht. Met spa bad in de kamers en een spa met traditionele Hamam en Finse panorama sauna kom je hier ultiem tot rust. Ook dit artikel tipt hotel Mainport als dé place to stay, mede vanwege het prachtige uitzicht over de spectaculaire skyline.

Met eigen ogen
Wil je zelf zien wat deze stad zo bijzonder maakt? Boek ook een verblijf bij hotel Mainport, het meest exclusieve en moderne hotel van Rotterdam. Het 5 sterrenhotel biedt je gegarandeerd een onvergetelijke ervaring. Of verblijf in het 4 sterrenhotel Inntel Hotels Rotterdam Centre. Het hotel bevindt zich op een unieke plek in het bruisende centrum, aan de voet van de Erasmusbrug, waardoor je op loopafstand van alle attracties zit. Bovendien heb je hier een schitterend uitzicht over de Maas.