Van links naar rechts… 21 t/m 25 februari staat Eindhoven weer op zijn kop! Ben jij al helemaal klaar om te carnavallen in Lampegat? De Eindhovenaren zijn er klaar voor en na het lezen van dit artikel jij ook!

Carnavalsgekte

In Eindhoven houd men wel van feesten. Het is niet voor niks dat men ook wel zegt: “Eindhoven, de gekste!” Het grootste feest van het jaar is carnaval. Mooie praalwagens, kekke outfits en lekkere meezingnummers. Wie nog nooit carnaval heeft meegemaakt en per ongeluk in Lampegat terecht komt weet misschien niet wat hij meemaakt. Ons advies: drink een biertje en volg de stoet. Zeker weten dat het een onvergetelijke ervaring zal zijn. Let wel op dan blik en glas verboden is. Zorg dus dat je drankje in een plastic beker zit.

Allicht de skônste

Carnaval is carnaval niet zonder een motto. Dat is dit jaar “Allicht de skönste”. Trek dus jouw mooiste outfits uit de kast en geniet van de mooiste parade. Wil je er helemaal bijhoren? Draag dan oranje/blauw. Dat zijn de kleuren van Lampegat.

In de stemming komen

Elk jaar zijn er vele nieuwe carnavalshits. De verkiezing van het Lampegats carnavalslied is het Liedjesfist. De grote winnaar van 2020 is “Jij bent mijn Lampegat” van De Dolle 3’s & The Tony’s. Kom alvast helemaal in de stemming en beluister deze en de andere carnavalskrakers. Weet je niet hoe je erop moet dansen? Met een polonaise doe je het nooit fout tijdens carnaval!

De parade

Op zaterdag 22 februari is de parade van 12:00 tot 19:00 uur. Er zijn diverse optredens, een kinderoptocht en natuurlijk de Lampegatse optocht. Bekijk het hele programma hier. Maar je komt natuurlijk niet alleen voor de parade naar Lampegat. Het is van 21 t/m 25 februari een groot feest op alle pleinen en in alle kroegen. Bekijk de carnavalsagenda op lampegatdegekste.

Kom jij carnavallen in Lampegat? Boek dan een kamer bij Inntel Hotels Art Eindhoven. In de comfortabele bedden kom jij helemaal tot rust na een dag lang carnavallen.

You’ll be surprised!

Gerelateerde berichten