Ben jij er al helemaal klaar voor? Eindhoven in ieder geval wel want Carnaval komt er weer aan. Het hele jaar is iedereen bezig met het bedenken van de leukste, meest originele, grappigste outfit en zijn de zangers al teksten aan het schrijven voor dé nieuwe Carnaval hit.

Carnavalsgekte

Voor de toeristen en mensen die nog nooit een carnaval hebben meegemaakt is het wellicht moeilijk te begrijpen, maar misschien moet je het ook niet willen begrijpen. Gewoon lekker losgaan en meedoen met de gekte van 1 tot 5 maart.

Lampegat – Watt Ledje

Wist je dat het motto dit jaar ‘Lampegat watt ledje’ is? Niet heel gek natuurlijk in de stad van het licht! Op zaterdag 2 maart vindt de optocht plaats, voor de deur van Inntel Hotels Art Eindhoven. De gekste creaties zullen voorbijkomen. Dit evenement trekt vele bezoekers aan en is zowel voor de mensen die jaarlijks gaan, als de ‘groentjes’ erg leuk om te bezoeken.

Dilemma’s

Tijdens Carnaval zijn er vele verschillende tradities. Om te beginnen met het verkleedfestijn, hierbij is genoeg om over na te denken. Is het uniek? Is het warm genoeg? Stem je het op elkaar af met jouw vrienden? Als je dan de nodige knopen voor de outfit hebt doorgehakt komt het volgende vraagstuk de hoek om, naar welke feesten ga je? Er is genoeg om uit te kiezen tijdens Carnaval, de één nog uitbundiger dan de ander. Met de Stropdas Kroegentocht kan je 15 kroegen in 1 avond bezoeken. Zien wij je daar? You’ll be surprised!

Gerelateerde berichten