Staycation in Rotterdam - The Innsider - Inntel Hotels

Staycation in Rotterdam

Rotterdam staat bekend om zijn mooie architectuur. De stad heeft nog veel meer te bieden en is een perfecte vakantieplek. Ontdek de mooiste fotolocaties, unieke excursies, fijnste stranden en meer tijdens een Staycation in Rotterdam.

Say cheese

Rotterdam heeft de meeste mooie, gekke en bijzondere gebouwen in Nederland. Dit is de stad met de meest grensverleggende architectuur. Er is in het centrum een mengelmoes van bouwstijlen te vinden zoals het Nieuwe Bouwen, wederopbouwarchitectuur en moderne wolkenkrabbers. Een foto met een van de bijzondere bouwwerken van Rotterdam op de achtergrond is een geheid succes in het fotoalbum. De meest bekende gebouwen zijn de Markthal, de kubuswoningen en de Euromast. Allemaal hele fotowaardige en markante gebouwen. Als u liever op de foto gaat met een wat minder vaak gefotografeerd gebouw hebben wij nog een paar opties voor u. Bewonder ook eens De Pauluskerk; een zeer opvallend bruine kerk en natuurlijk hotel Mainport, waarvan de architectuur een perfecte weerspiegeling van het karakter van Rotterdam is.

Er-op-uit

Boottochten, historische monumenten, een unieke dierentuin en bijzondere architectuur zijn een kleine greep uit de vele excursiemogelijkheden die Rotterdam te bieden heeft. De conciërge van Mainport en de receptionisten van Inntel Hotels Rotterdam Centre helpen graag met advies en kaarten voor de leukste excursies.

Op het water

Een plezierige manier om door Rotterdam te reizen is de Watertaxi. Vanaf de steiger bij het Mainport hotel brengt de watertaxi u naar uw bestemming of hij neemt u mee op een rondvaart langs alle bezienswaardigheden. Of kies voor de sunset cruise van Spido en bekijk de schitterende Rotterdamse architectuur onder het genot van een cocktail.

Kinderdijk

Nederland staat bekend om zijn molens. In Kinderdijk staan de meeste bekende molens. Ze zullen dankzij hun status als Werelderfgoed altijd blijven staan. Wist u dat van de 19 molens er nog 14 bewoond worden?

De dierentuin van Rotterdam

Maak een wereldreis in Rotterdam. In Diergaarde Blijdorp kunt u dieren uit elk continent bezoeken. Zo kunt u hier onder andere Indische Neushoorns, Aziatische leeuwen, poolvossen en Wallaby’s uit Australië zien.

De dag in wereldse sferen afsluiten? Verblijf in uw favoriete werelddeel bij Mainport, waar elke verdieping is geïnspireerd door een ander werelddeel.

Benieuwd welke tips Rotterdammers zelf geven voor activiteiten in hun stad? Lees ook de Highlights van Rotterdam en Met een vriendengroep in Rotterdam.

De leukste zwem- en zonplekken

Rotterdam kent ook leuke stranden en parken waar u heerlijk kunt neerstrijken met een picknickmand en een goed boek. Ook voor een verfrissende duik of een heerlijke gelato zijn er vele plekken te vinden in Rotterdam.

Hotels met zwembad

In Rotterdam is er één hotel met zwembad en dat is Inntel Hotels Rotterdam Centre. Hier kunt u heerlijk aan het zwembad liggen en ook de sauna en het stoombad nog even meepakken. Ook gasten van Mainport zijn welkom in het zwembad.

Costa del Rotterdam

In en nabij Rotterdam zijn een paar van de mooiste stranden. Zo heeft u bij Strand Nesselande een mooie achtergrond van wolkenkrabbers, kunt u (kite) surfers in actie zien bij de maasvlakte of combineer een dag op het strand met een wandeling door de prachtige duinen van Hoek van Holland. In deze duinen heerst een interessante flora en fauna met vossen en veldleeuwerikken, maar ook parnassia en orchis.

Lees ook Strandgevoel in de stad voor meer leuke stadsstranden.

Op het terras

Een zomerse cocktail of mocktail met een portie nacho’s of een bittergarnituur zijn een paar van de populairste terrasbestellingen in de zomer. Samen met een warme temperatuur en een mooi uitzicht zijn dit de perfecte ingrediënten voor een zomerse dag.

Een van onze favoriete terrassen heeft uitzicht op de historische Leuvehaven. Hier bestelt internationale cocktails zoals een Mint Julep, Singapore Sling or Moscow Mule. Wij hebben het over het terras van Down Under.

Souvenir shoppen

Een staycation in Rotterdam is niet compleet zonder een bezoek aan de Markthal. Hier kunt u heel veel smaakvolle souvenirs vinden, zoals De Rotterdamsche Oude en  Rotterdammertjes. Rondom de Markthal vindt veel winkels. Bezoek ook zeker de koopgoot waar meer dan 40 winkels te vinden zijn voor nieuwe outfits, persoonlijke verzorging en natuurlijk souvenirs aan Rotterdam.

Bubbles & Bath

Het is heel belangrijk om nieuwe herinneringen te maken tijdens uw staycation in Rotterdam. Om u daarbij te helpen hebben wij de Bubbles & Bath samengesteld. Deze special is inclusief een overnachting in een luxe kamer met whirlpool, een uitgebreid ontbijt en er staat een fles bubbels voor u klaar bij aankomst.

Helemaal klaar om vakantie te vieren in Rotterdam? Boek een kamer bij de beste hotels van Rotterdam via onderstaande knoppen.

MAINPORT INNTEL HOTELS ROTTERDAM CENTRE