Staycation in Zaandam - The Innsider - Inntel Hotels

Staycation in Zaandam

Vele (beroemde) toeristen weten het al; Zaandam is een vakantie hotspot. Bijzondere architectuur, mooie natuurgebieden, lekkere producten en een rijke historie ontdek het allemaal tijdens een staycation in Zaandam.

De trekpleister(s)

Loop station Zaandam uit en kom in een wonderland terecht. Het pittoreske stationsgebied is ontworpen met de Zaanse huizen van weleer in gedachten. Hier bewondert u het meest unieke hotel in de wereld. Een perfecte uitvalsbasis om ook de andere trekpleisters van de regio te ontdekken.

Zaanse Schans

Op de Zaanse Schans kijkt u uw ogen uit. Toch weten veel Nederlanders dit unieke stuk Nederland nog niet te vinden. 90% van de bezoekers komt uit het buitenland en dat terwijl er zoveel te doen is. Op de Zaanse Schans stapte u terug in de tijd en leert u alles over de ambachten van vroeger.  De houten huizen, molens en werkplaatsen van weleer zijn hier nog te zien. Iconische groene huizen zijn verbonden met het land door mooie bruggen. De beste manier om het hele gebied te verkennen? Maak een fiets– of vaartocht en bezoek vervolgens een van de musea.

Volendam en Marken

Het vissersdorp Volendam staat bekend om de wereldberoemde vissershaven, gerookte paling en nationale klederdracht. Of misschien kent u het dorp wel door de palingsound van artiesten zoals Jan Smit, BZN en Nick & Simon. Tegenover Volendam ligt Marken. Vroeger een eiland en inmiddels door een weg verbonden met het vaste land. De huizen op palen, de authentieke vissershaven en de souvenirwinkel van Sijtje Boes zal u niet snel vergeten.

De lekkerste producten komen uit de Zaanstreek

Wat is er een betere souvenir dan een typisch Zaans product? Sommige van deze producten kunt u zeker ook in de rest van het land kopen, maar het is toch veel leuker om ze op de plaats van herkomst te kopen?

Zaanse Mosterd

Jarenlang is de echte Zaanse Mosterd gemaakt in mosterdmolen de Huisman op de Zaanse Schans. Inmiddels hebben ze een grotere fabriek in Wormerveer om te kunnen voldoen aan de grote vraag naar het product. Deze mosterd is zo lekker dat het verhaal gaat dat Albert Heijn pas met zijn tweede vrouw wilde trouwen als zij mosterdsoep kon maken met deze mosterd.

Chocolade

Wist u dat de romige chocoladerepen en heerlijke koeken van Verkade uit Zaandam komen? Op de Zaanse Schans kunt u bij de Verkade Experience alles leren over dit merk én zelf in de huid kruipen van een meisje van Verkade. Ontwerp ook uw eigen wikkel en neem een reep mee naar huis. Gaat u liever voor een doos met bonbons? Bij Buter haalt u een doos heerlijke bonbons en gebak om onderweg van te smullen.

Bezoekt u Zaandam tijdens een zonnige dag? Geniet dan van Zaanse producten op de gezelligste terrassen en bij de leukste ijswinkels.

De mooiste natuurgebieden

In de natuurgebieden rondom Zaandam kijkt u uw ogen uit. Geniet van de buitenlucht en neem uw verrekijker mee om de vele vogelsoorten die hier wonen te spotten.

Het Twiske

Elk type vakantieganger is bij natuurgebied Het Twiske aan het juiste adres. Het gebied bestaat voor 1/3e uit water waardoor er veel stranden en strandactiviteiten zijn. Ook voor wandelaars en fietsers is Het Twiske aan te bevelen. Tijdens uw tocht heeft u een grote kans dat u Schotse Hooglanders en veel watervogels tegenkomt. Tevens zijn er veel plekken om te stoppen voor een versnapering.

Wormer- en Jisperveld

Het waterrijke natuurgebied Wormer- en Jisperveld bezoekt u het beste per kano. Huur in de jachthaven een kano en u vaart zo het weidse natuurgebied in. Via de knooppunten van het kanoroutenetwerk komt u langs de mooiste plekken. Leuk weetje: zelfs de koeien worden hier per boot van en naar de stal gebracht.

Geschiedenis en cultuur

Dat de Zaanstreek een hotspot is wisten deze beroemdheden al. Zo heeft schilder Monet hier verschillende schilderijen gemaakt en kwam Tsaar Peter hier leren over het bouwen van schepen.

Treed in de voetsporen van Monet

Tijdens zijn tijd in Zaandam maakte Monet 25 schilderijen met als bekendste misschien wel zijn blauwe huis. Dit huis bestaat nog steeds! Maak een Monetwandeling en laat u net als hem inspireren door de streek. Een van zijn schilderijen bewonderen? Dat kan in het Zaans Museum.

Tsaar Peterhuisje

Tsaar Peter kwam hier naartoe om van de beste scheepsbouwers te leren. Het huis waar hij verbleef werd een monument en is door de jaren heen door veel beroemde mensen bezocht. Zij waren zelfs bereid het monument te eren met hun handtekeningen. Echte fans boeken natuurlijk de Tsaar Peter Suite, deze suite is helemaal geïnspireerd door dit museum.

Overnachten in Zaandam

Een staycation in Zaandam is pas compleet met een overnachting in een typisch Zaans hotel. Inntel Hotels Amsterdam Zaandam heeft een sprookjesachtig exterieur van 70 Zaanse huisjes. In het hotel vindt u alles wat u nodig heeft voor een fijne vakantie; Restaurant Puur Saen met tongstrelende gerechten gemaakt met lokale producten, Wellness Club met zwembad en kamers die zijn ingericht voor totale ontspanning. Ook zijn er verschillende specials samengesteld voor elk type vakantieganger. Bekijk alle specials via onderstaande knop.

BEKIJK SPECIALS

 

Bezoek onze hoofdstad

Vanaf Station Zaandam bent u in 12 minuten in Amsterdam. Begin uw excursie naar de hoofdstad met een rondvaart en bewonder de typisch Amsterdamse grachtenpanden vanaf het water. Ontdek daarna de verborgen schatten van Amsterdam, zoals het Begijnhof, een verscholen locatie waar 1 van de 2 houten huizen van Amsterdam staat. De mogelijkheden voor vakantieactiviteiten in Amsterdam zijn eindeloos. Lees ook Staycation in Amsterdam voor meer tips.

You’ll be surprised.