Duurzamer reizen als hotelgast
Duurzamer reizen als hotelgast

Surprisingly Sustainable: duurzamer reizen als hotelgast

Net als thuis wil jij tijdens jouw stedentrip vast ook een bijdrage leveren aan een beter milieu. Kies voor duurzamer reizen en zet je als hotelgast in voor een groenere planeet. Dit doe je al met kleine stappen, zoals het kiezen voor lokale producten of het openbaar vervoer.  Met Surprisingly Sustainable bouwt Inntel Hotels samen met relaties, werknemers én gasten aan een betere wereld.

1. Van A naar B: energiezuinig reizen

Als hotelgast begint het besparen van energie al bij de heenreis. Zo zijn er diverse opties om bij jouw bestemming aan te komen. Alle locaties van Inntel Hotels liggen op loopafstand van stations of OV-haltes. Het openbaar vervoer is niet alleen energiezuiniger. Denk ook aan de files die je zult vermijden, het uitzicht waarvan je kunt genieten en de mensen die je ontmoet.

Is het tijd om de stad te verkennen, naar een meeting te gaan of misschien wel een romantische date? Pak dan de fiets! Reserveer jouw fiets gemakkelijk en snel bij de receptie. Tickets voor het OV zijn ook bij de receptie verkrijgbaar.

2. Save energy, save the planet

Geniet je gerust nog een dagje langer van jouw handdoek of bedlinnen? Dit scheelt op jaarbasis een grote hoeveelheid water en wasmiddelen als gevolg van minder wasgoed. Toe aan een frisse set bedlinnen of handdoeken? Plaats dan het housekeeping kaartje op je hoofdkussen en leg handdoeken in het bad of op de badkamervloer.

3. #photooftheday

Is het tijd om jouw instawaardige vakantiefoto’s online te delen? Maak dan gebruik van de gratis wifi in het hotel. Elke foto die jij online deelt, draagt namelijk bij aan dataverkeer dat maar liefst goed is voor 2% van de wereldwijde CO2-uitstoot (wat bijna gelijk staat aan de gehele luchtvaartindustrie). Wifi werkt over kortere afstanden en is dus een duurzamer alternatief.

Ga je nog een stap verder? Het is natuurlijk lastig, maar door jouw beste shot te posten in plaats van een volledig reisverslag, kun je nóg meer energie besparen.

4. Geniet bewust

Het ontbijtbuffet is gevuld met zoveel lekkers, dat de keuze vaak lastig te maken is. Maar twijfel je vooraf al of je wel alles op krijgt? Voorkom dat jouw ogen groter zijn dan je maag. Geniet van de dingen die je écht lekker vindt en loop eventueel meerdere keren langs het buffet. Zo gaan wij samen voedselverspilling tegen terwijl je als gast geniet van een luxe en uitgebreid ontbijt.

5. Ontdek lokale specialiteiten

Producten uit de regio leggen een kortere afstand af naar de hotels. Daarbij is dit natuurlijk dé manier om een stad echt te ontdekken. Zo geniet je in Inntel Hotels Amsterdam Zaandam van diverse producten uit de Zaanstreek.

6. Help én bespaar geld

De kwaliteit van kraanwater in Nederland is erg hoog. Het is dan ook veilig om in de hotels uit de kraan te drinken. Help het milieu door jouw eigen drinkfles mee te nemen en bespaar bronwater en plastic. Kraanwater is ongeveer 200 keer goedkoper en 100 keer klimaatvriendelijker!

Inntel Hotels respecteert mens en milieu en doet er daarom alles aan om bij te dragen aan een gezonde planeet. Wij zien het als een plicht om als hotelgroep een bijdrage te leveren aan de maatschappij en het milieu. Middels ambitieuze doelstellingen blijven wij ons ontwikkelen, om zo samen te werken aan een betere wereld.