inntel-hotels-amsterdam-centre-koppels-romantiek

To do’s voor koppels in Amsterdam: De experts aan het woord

Met de vijfde editie van de mini-reeks interviews laten we jullie kennis maken met het Front office team van Amsterdam. Een stad echt goed leren kennen doe je door tips van experts. In deze editie delen wij de leukste tips en to-do’s voor koppels in Amsterdam die graag dicht bij huis vakantie willen vieren.  

Stel jullie even kort voor…

Wij zijn het enthousiaste front office team van Inntel Hotels Amsterdam Centre en delen graag onze tips over onze mooie stad Amsterdam. Die naast de bekende highlights veel meer te bieden heeft. In onze vrije tijd trekken wij graag de stad in om onze favoriete plekken te bezoeken en nieuwe hotspots te ontdekken. Het delen van deze plekken met onze gasten is een van de dingen die ons werk zo leuk maakt.

Door de huidige situatie blijven we het liefst in ons eigen kikkerlandje. Waarom is het juist nu zo leuk voor koppels om naar Amsterdam toe te gaan?

Op vakantie in het buitenland zoeken we altijd de toeristische plekken op maar in eigen land doen we dat niet zo snel waardoor je fantastische ervaringen misloopt. Maak bijvoorbeeld een romantische avondcruise met wijn en lekkernijen. Of wandel samen door de Hortus Botanicus: een prachtige botanische tuin vlakbij Artis. De Hortus heeft zelfs een echte mistletoe in de tuin waaronder de romantiek kan opbloeien.

Musea en restaurant zijn weer geopend waardoor ze kunnen bijdragen aan het vakantiegevoel. Welke bucket-list activiteiten in of rondom Amsterdam zijn perfect voor koppels met humor en/of een gevoel voor avontuur?

Het museum ‘Ripleys believe it or not’ is een grappig museum om naartoe te gaan. Hier kom je de meest bijzondere dingen tegen zoals de langste man ter wereld en de stekelige egelvis. Leuke foto’s voor Instagram maak je in de WONDR Experience. Het beste uitzicht op de stad vind je bovenop de A’DAM LOOKOUT. Deze locatie is een niet te missen attractie van Amsterdam. Voor de echte dare devils biedt de toren een van de hoogste schommels in Europa. Weer een activiteit om jouw bucketlist mee aan te vullen. 

Het is zomer! Welke activiteiten kun je in Amsterdam ondernemen nu het zomer is?

Amsterdam kent vele gezellige terrassen waar je heerlijk buiten met een lekkere cocktail kunt genieten van het zomerse weer. Maak in de avond een wandeling langs de grachten. Het uitzicht is dan niet te evenaren. In de vele kleine straten aan de grachten vind je veel echte Amsterdamse kroegen verscholen. Hier kun je rustig de dag afsluiten en uren naar de mooi verlichte grachten kijken. Voor families is ook het Vondelpark overdag een goede spot om te gaan picknicken of om even te relaxen na lange wandelingen.   

Hebben jullie tot slot nog tips om het weekend weg tot een succes te maken?

Verwen jezelf en boek een kamer met whirlpool en sauna in de kamer. Met een Wellness of Spa Kamer kun je na een dag struinen door Amsterdam lekker relaxen in jouw eigen wellness faciliteiten. Vergeet tijdens het verblijf vooral niet om naar de negen straatjes te lopen achter het hotel. De negen straatjes zitten vol met leuke boetieken en lunchplekken. Voor de liefhebbers van zoetigheid is de Drie Graefjes een aanrader en dan met name de red velvet cake. Die is beroemd in Amsterdam en omstreken en de calorieën meer dan waard!

Bekijk onze Specials ‘Rust en Relax’ of ‘Culinair Genieten’ voor een heerlijk ontspannen en culinair verblijf.

You’ll be surprised.