Top 8 redenen waarom rust belangrijk is - The Innsider - Inntel Hotels

Top 8 redenen waarom rust belangrijk is

Slaap je slecht? Ben je humeurig? Je hebt gewoon wat rust nodig! Eigenlijk weten we allemaal wel dat rust belangrijk is. Toch vinden we het vaak lastig om die rust ook te pakken. Met onze top 8 redenen waarom rust belangrijk is wordt jij weer met jouw neus op de feiten gedrukt waarom je een stap terug moet nemen af en toe.

1.      Voor een betere nachtrust

Maar is nachtrust dan geen rust? Zeker, echter krijgen mensen die niet voldoende rust nemen sneller slaapproblemen. Je gaat dan piekeren en woelen in bed waardoor je niet in slaap valt. Door voldoende rust te pakken zullen dit soort problemen minder snel voorkomen.

2.      Je wordt er blijer van

De druppel die de emmer doet overlopen. Je kent die uitdrukking vast wel. Wanneer je jezelf geen rust gunt komen er steeds meer druppels in jouw emmer. Door rust te nemen leeg je die emmer waardoor je vrolijker bent in jouw dagelijks leven.

3.      Van rust herstel je

Elke sporter weet dat de rustdagen net zo belangrijk zijn als de trainingsdagen. Bij het trainen “beschadig” je je spieren en bij het rusten herstellen ze en worden ze sterker. Hetzelfde geldt voor jou als persoon. Door te rusten herstel je jezelf.

4.      Je wordt er creatiever van

Wanneer je een moment voor jezelf pakt en uitrust komen er vaak vanzelf ideeën in je op. Door juist niet aan een bepaald project te denken komt er vaak opeens een oplossing in je op. Opeens denk je out-of-the-box.

5.      Je krijgt er energie van

Wanneer je tijd neemt om te ontspannen krijg je vanzelf meer energie. Als je alleen maar doorgaat verbruik je dat op en je hebt hier geen onuitputtelijke bron voor. Door te rusten voedt je jouw energiebron en krijg je dus meer energie.

6.      Rust is belangrijk voor jouw hersenen

De hersenstichting geeft aan dat onvoldoende rust effect heeft op de hersenen. Je gaat er dingen van vergeten en kan zelfs lichamelijke klachten krijgen zoals hoofdpijn of hartkloppingen.

7.      Rust is beter voor jouw lichaam

Wanneer je stress ervaart resulteert dit al snel in lichamelijke klachten. Veel mensen ervaren al snel rugpijn of een knoop in de nek als ze niet genoeg rust nemen. Een massage is dan een tijdelijke oplossing, door ook te rusten blijft de pijn (langer) weg.

8.      Jouw vakantie wordt er leuker van

Maar een vakantie is toch al leuk? Toch wordt ongeveer 3 procent van de Nederlanders ziek op vakantie. Vrijetijdsziekte, zoals dit ook wel wordt genoemd, komt vaak voor bij mensen die pas op vakantie rust nemen. Als je het hele jaar door jouw rust pakt zal dit minder snel gebeuren.

De beste plek om tot rust te komen

Helemaal tot rust komen en opladen doe je het beste in een wellness kamer. Goede wellness kamers zijn uitgerust met comfortabele bedden en privé wellness faciliteiten, zoals een whirlpool en/of sauna. Na een moment van ontspanning in de warmte van de sauna of whirlpool slaap je extra lekker.

Om jou helemaal tot rust te laten komen heeft Inntel Hotels de Rust & Relax special samengesteld. Deze special is inclusief een overnachting in een luxe kamer met privé wellness faciliteiten, uitgebreid ontbijt én een late check-out.

Waarom is rust voor jou belangrijk? Deel jouw reden om te kiezen voor de Rust & Relax special met ons via Facebook of Instagram.