Update Inntel Hotels Amsterdam Landmark - The Innsider

Update Inntel Hotels Amsterdam Landmark

In 2021 opent Inntel Hotels een tweede 4-sterren hotel in Amsterdam. Dit moderne wellness hotel is te vinden op Oostenburgeiland nabij verschillende bezienswaardigheden. Wij geven je graag een blik achter de schermen van ons nieuwste hotel. Wat maakt deze nieuwe aanwinst zo bijzonder? Ontdek het design van het hotel, waar in het hotel je een levensecht kraanhuisje kan vinden en… de naam van de wellness club.

Ontspannen doe je in…

Spa Steam, de wellness club van Inntel Hotels Amsterdam Landmark. De naam is een referentie naar de stoommachines die hier vroeger werden gemaakt door Werkspoor. Zoals stoom de machines vroeger hun kracht gaf zal deze stoom jou weer vitaliseren. Spa Steam is te vinden op de tweede etage en is uitgerust met een zwembad, Finse sauna, Turks stoombad, relaxruimte en een buitenterras. De wellness ervaring is uit te breiden met diverse schoonheidsbehandelingen en massages.

Het industriële design van het hotel

De inspiratie voor het design van het 16 verdieping tellende hotel komt van zowel de geschiedenis als de toekomst van het Oostenburgeiland. Hier was vroeger Werkspoor gevestigd. In deze Nederlandse machinefabriek maakte ze onder meer (scheeps)stoommachines, motoren en rollend materieel. Het hotel heeft een industrieel design waarin onbewerkt beton en massieve metalen kolommen een grote rol spelen. In de lobby hangt zelfs een levensgroot geel kraanhuisje!

Bar & Brasserie Werkspoor

Bar & Brasserie Werkspoor is de hotspot voor gasten en mensen uit de buurt. Je kijkt in het restaurant je ogen uit dankzij de massieve metalen constructies, originele Heineken bierfusten en het glazen dak. De metershoge raampartijen geven je een uitzicht op Amsterdam dat nooit verveelt. Neem ook eens plaats op het buitenterras aan de kade. Je bent de hele dag welkom voor ontbijt, lunch, diner of de borrel. De smaakvolle gerechten die hier geserveerd worden bestaan uit Inntel Originals en lokale specials. Heb je dankzij de decoratie trek gekregen in een koud glas bier? Probeer een van de lokaal gebrouwen speciaalbieren.

Lekker wegdromen

Op de 306 luxe kamers wordt het thema tot in de kleinste details doorgevoerd, dankzij maatwerk interieur design. Een stukje Amsterdamse geschiedenis in een modern jasje met afbeeldingen van beroemde schepen, stoommachines en meer. Vanuit de raampartijen of een van de balkons kijk je uit over de treinsporen, stad of water. Ook bij Inntel Hotels Amsterdam Landmark kun je ontspannen in kamers met privé wellnessfaciliteiten. Boek een wellness verblijf en geniet in de iconische ronde whirlpool en in jouw privé sauna.

Als eerste nieuws ontvangen over Inntel Hotels Amsterdam Landmark? Zoals wanneer je een van die kamers met privé wellnessfaciliteiten kan boeken? Volg het hotel op Instagram en Facebook.

Ook in Den Haag zal Inntel Hotels in 2021 een hotel openen. Lees meer over ons eerste strandhotel, Inntel Hotels Den Haag Marina Beach, in The Innsider.

You’ll be surprised.