Inntel Hotels - Art Spa Kamer - special - romantiek

Valentijnsdag, maar dan een tikkeltje anders

Valentijnsdag, de dag van de liefde. Chocolade, gedichten, cadeaus, rode rozen… allemaal voorbeelden van geliefde Valentijnsdagcadeaus in Nederland. Jonge liefdes, oude liefdes, nieuwe liefdes, onmogelijke liefdes, geheime liefdes en bijzondere vriendschappen krijgen op 14 februari de aandacht. In het buitenland vieren ze Valentijnsdag een tikkeltje anders. Wij hebben een aantal gebruiken en tradities uit andere landen voor jullie uitgelicht. Eigen tradities maken? Inntel Hotels heeft verschillende arrangementen om ook jouw geliefde te verrassen.

Roemenië

Op 24 februari heeft heel Roemenië vrij voor Dragobete. Dit is een figuur uit de Roemeense folklore die het begin van de lente aankondigt. Jongens en meisjes verzamelen sneeuwvlokken of bloemen voor hun (mogelijke) toekomstige partner.

Taiwan

In Taiwan hebben ze niet één, maar twee dagen van de liefde. Valentijnsdag wordt op zowel 14 februari als 7 juli gevierd. Veel mannen kiezen net als in Nederland voor rozen. In Taiwan heeft niet alleen de kleur, maar ook het aantal bloemen dat je geeft een betekenis. Een rode roos staat voor “mijn enige liefde”, elf rozen betekent “mijn favoriet”, 99 rozen betekent “voor eeuwig” en 108 betekent “trouw met mij”.

Zuid-Korea

In Zuid-Korea zijn op 14 februari voornamelijk de vrouwen aan zet. Zij verwennen hun mannen met chocolade en wachten maar liefst 4 weken voor een presentje terug. De mannen geven de vrouwen dan geen chocolade maar snoepjes. Singles die niets hebben gekregen eten die dag zwarte noedels.

Schotland

Geen zwarte noedels voor de singles in Schotland. Op 14 februari staan zij vooral in de spotlight. Er worden allerlei festivals voor hun georganiseerd. Door middel van een soort van lootjes trekken worden vrijgezellen hier gekoppeld voor een valentijn date.

Inntel Hotels

Hoe vieren jullie Valentijnsdag? Champagne drinken in een whirlpool met uitzicht over de Maas? Of een wandeling door Rotterdam en afsluiten in de sauna? Een romantische wandeling langs de Amsterdamse grachten? Uitrusten met ontbijt op bed en genieten van het uitzicht over Utrecht? Of de authenticiteit van ons land opzoeken in Zaandam? Inntel Hotels heeft verschillende arrangementen die perfect zijn om een geliefde mee te verassen.

Bekijk hier de arrangementen van al onze hotels.

You’ll be surprised.