Van Dam tot Dam (tot feest…)

Op zondag 17 september doen er 50.000 hardlopers mee aan de 33e editie van de Dam tot Damloop. De ongeëvenaarde sfeer, de IJtunnel en het feit dat de start en finish in twee verschillende steden zijn, maken deze loop zo bijzonder. Het evenement is dan ook niet alleen leuk voor de hardlopers, maar ook voor iedereen die de unieke Dam tot Dam sfeer wil meemaken.

Hoewel de 10 Engelse Mijl op zondag het hoogtepunt is, valt er het hele weekend van alles te beleven. Op zaterdagavond 16 september vindt de Damloop by night plaats. Maximaal 15.000 lopers kunnen meedoen aan de 5 Engelse Mijl door de prachtig versierde en verlichte straten van Zaandam. Daarnaast worden op zondag in Zaandam en Amsterdam-Noord voor 5.000 kinderen de Mini Dam tot Damlopen georganiseerd. Alle evenementen zijn onderdeel van het Dam tot Dam Weekend; met 88.000 deelnemers is dit het grootste sportieve weekend van Nederland! Zo is er op zaterdag 16 september ook de Dam tot Dam Wandeltocht voor 17.000 wandelaars en vindt op zondag de Dam tot Dam Fiets Classic plaats.

Knalfeest
De Dam tot Damloop had nooit kunnen uitgroeien tot één van de grootste hardloopevenementen ter wereld zonder de geweldige sfeer die de ruim 250.000 toeschouwers elk jaar weer creëren. De bewoners in Amsterdam-Noord en Zaandam maken er een ware happening van. Straten worden versierd met slingers, spandoeken, ballonnen en sfeervolle verlichting, en veel bewoners maken spontaan muziek. Ook vinden live muziekoptredens plaats op ruim veertig locaties van het evenement. Speciaal voor supporters is er het Dam tot Dam Fanplein, vlakbij de Zaanse Dam. Met talloze activiteiten voor jong en oud is dit de perfecte plek om de renners aan te moedigen! Het hoogtepunt van het Dam tot Dam Feest zijn de spetterende optredens van aansprekende artiesten in het Dam tot Dam Park (Burgemeester in ’t Veldpark) in Zaandam. Hier ontmoeten deelnemers en toeschouwers elkaar in een festivalsfeer. In het park staan ook videoschermen waarop zondag je de loop live kunt volgen.

Optimaal sfeer proeven
Of je nu deelnemer bent of supporter, van de sfeer tijdens het Dam tot Dam Weekend geniet je optimaal als je in de buurt kunt overnachten. Uitgerust en fris aan de start in Amsterdam verschijnen? Boek een uiterst comfortabele kamer bij Inntel Hotels Amsterdam Centre. En omdat het na de finish en het feesten heerlijk is om niet naar huis te hoeven reizen, boek je voor de zondag een overnachting in het bijzondere Inntel Hotels Amsterdam Zaandam.