Het moment waar de rasechte Amsterdammers op hebben zitten wachten is gearriveerd; het vaarseizoen is weer begonnen! De grachten vullen zich weer langzaamaan met behalve rederijboten ook met Amsterdamse privésloepen. De bladeren kleuren groen, de straten zijn gevuld, het zonnetje schijnt en het gewemel wandelt en racet door de straten, maar vaart vooral heerlijk ontspannen door de grachten. De beste en meest ontspannen manier om Amsterdam te ontdekken is vanaf het water.

Altijd al eens door de grachten van Amsterdam willen varen? Dan is het daar nu écht de tijd voor. En wij hebben de mogelijkheden voor je op een rijtje gezet:

Rondvaart
Een traditionele rondvaart lijkt misschien cliché, maar blijft misschien wel de beste mogelijkheid wanneer je echt het een en ander wilt leren over Amsterdam en haar iconische grachten. Bovendien ben je met een rondvaart verzekerd van het zien van de mooiste plekken in Amsterdam!

Lovers Canal Cruises vertrekt vanaf verschillende punten in de binnenstad en biedt meerdere mogelijkheden en arrangementen. Of je nu overdag een tour wilt, of in de avond, met of zonder eten… it’s up to you!

Eigen Sloep
Niets voor jou zo’n tour door de grachten? En geniet je veel meer van zelf dobberen op het water? Dan zijn onze Sloepvrienden wel een hele goede optie. Heerlijk om een dag of slechts een aantal uurtjes met je eigen clubje de grachten en de Amsterdamse sfeer te ontdekken. Vergeet in dat geval ook zeker niet aan te meren bij nr.1 hotspot van Amsterdam – Hannekes Boom  – voor een hapje en een drankje.

P.s.: Een waterkaart voor jullie reis door de Amsterdamse grachten mag natuurlijk niet ontbreken.

Plastic Whale
Misschien vind je het wel leuk om te varen met een goed doel! Plastic Whale is een organisatie die zich bezighoudt met het schoonhouden van de Amsterdamse grachten en strijdt voor plastic vrije wateren.

Samen met jouw team vaar jij door de Amsterdamse grachten en onderscheppen jullie ondertussen al het plastic wat er voorbijkomt. Je geniet niet alleen van de sfeer op het water, maar draagt ook nog eens bij aan plastic vrije wateren in Amsterdam.

Inntel Hotels Amsterdam Centre
Varen door de Amsterdamse grachten is toch echt wel een activiteit die je niet wilt missen tijdens de Nederlandse zomer. Vanaf het water ziet onze hoofdstad er toch altijd het meest sprookjesachtig uit. Behalve varen zijn er uiteraard nog een heleboel andere hotspots die zeer de moeite waard zijn. Haal alles uit je bezoek in Amsterdam en blijf overnachten bij Inntel Hotels Amsterdam Centre, gelegen in het Amsterdamse centrum op slechts 5 minuten loopafstand van het Centraal Station.

BEKIJK HOTEL

Gerelateerde berichten