verborgen schatten van Amsterdam - The Innsider - Inntel Hotels

Verborgen schatten van Amsterdam

Ontdek unieke gebouwen, bijzondere musea, speciale winkels, verstopte bars en de beste plekken om te slapen. Want: er is altijd wat nieuws om te ontdekken in Amsterdam! Het is een bestemming die veel te bieden heeft voor alle soorten reizigers. Wij nemen je graag mee langs een paar van de verborgen schatten van Amsterdam.

Architectuur

Lopend over de Amsterdamse grachten is er veel te zien op het gebied van architectuur. De pittoreske grachtenpanden en vele bruggen zorgen dat je jouw camera in de hand wil houden om continu foto’s te maken.

Begijnhof

Een van de verborgen schatten van Amsterdam die je misschien wel kent is Het Begijnhof. Hier woonden vroeger de begijnen een groep vrome vrouwen die zorgden voor de zieken en kinderen les gaven. Het Begijnhof bestaat uit kleine huizen en een kerk, rondom een binnenplaats die vroeger ’s avonds werd afgesloten. Je bereikt deze oase van rust vanaf het drukke Spui. Op deze verscholen locatie is ook één van de twee houten huizen in Amsterdam te bewonderen.

Huis aan de drie grachten

Een uniek grachtenpand is het huis aan de drie grachten. Dit fotowaardige pand heeft maar liefst 3 trapgevels. Het rijksmonument is te vinden bij de kruising tussen de Oudezijds Achterburgwal, Oudezijds Voorburgwal en de Grimburgwal. Ook kun je hier de Sleutelbrug bewonderen. Een welfbrug met drie doorvaarten. Vanaf hier heb je een mooi uitzicht op onder andere het huis aan de drie grachten.

Ken je deze musea al?

Amsterdam heeft veel bekende en onbekende musea. De meeste mensen zijn bekend met het Rijksmuseum, Van Gogh Museum, Stedelijk Museum en Anne Frank Huis. Vandaag laten we jullie kennis maken met de musea die je misschien nog niet kent, maar zeker een keer moet bezoeken.

Klederdrachtmuseum Amsterdam

Bij Nederlanders hebben sommige mensen in de wereld de associatie met een kaasmeisje die een witte kap en schort draagt en klompen aan haar voeten. Leer alles over de klederdrachten die dit beeld geïnspireerd hebben en andere kledingstijlen van vroeger in het Klederdrachtmuseum Amsterdam.

Pianola Museum

Nooit de tijd gehad om piano te leren spelen? Pianola’s spelen de muziek zelf door het gebruik van speciale muziekrollen. Ontdek de wereld van zelf spelende piano’s in het Pianola Museum.

Langs de winkels

Door de enorme keuze aan winkels is het soms moeilijk kiezen waar te winkelen. Deze unieke winkels bezoek je voor een mooi cadeau.

Cave Rokin

Een heuse wijnkelder met de beste wijnen uit Frankrijk en Italië. Bij Cave Rokin proef je de passie voor wijn. Het enthousiaste team zal je altijd adviseren welk eten het best bij de wijn past.

Antiquariaat

Van verborgen schatten weten ze bij Antiquariaat A. Kok & zoon alles. Herontdek hier bijvoorbeeld jouw favoriete strips van vroeger of leer iets bij op allerlei gebieden zoals kunst, auto’s en biologie. Hun collectie tweedehands boeken is erg uitgebreid.

Sweet Bob

Voor de echte zoetekauw is er Sweet Bob. Hier verkopen ze de Braziliaanse lekkernij brigadeiros in dagelijks wisselende smaken. Deze zoete verrassing bestaat in elk geval uit gecondenseerde melk en boter. De rest van de ingrediënten zijn de smaakmakers. Het is elke keer weer een ontdekking wanneer je hier binnenstapt.

Speakeasy’s

De term speakeasy komt uit de tijd van drooglegging in de Verenigde Staten. Toen men geen alcohol mocht drinken ontstonden er verborgen cafés, de zogeheten speakeasy’s. Tegenwoordig zijn het hippe tenten waar je door een wachtwoord naar binnen mag. In Amsterdam zijn er een paar met heerlijke cocktails. Reserveren? Dat doe je telefonisch op de dag zelf.

Door74

Loop door een zwarte deur vlakbij het Rembrandtplein en reis terug naar de jaren ’20 bij Door74. Dompel jezelf onder in hun verhalen en geniet van heerlijke cocktails. Een aanbeveling is het driegangen cocktailmenu waar iedere cocktail met een bijpassende bite wordt geserveerd.

Hiding in Plain Sight

De speakeasy met de toepasselijke naam Hiding in Plain Sight zit nabij de Nieuwmarkt. Geniet hier van Old Fashioned cocktails gemaakt door stylish bartenders. In de stad op donderdag? Geniet hier dan van de klanken van de Gypsy Swing Band.

De beste overnachtingen van Amsterdam

De hotels van Inntel Hotels bieden alles voor ontspannen overnachtingen. In elk hotel vind je een wellness centrum en kamers met zeer comfortabele bedden.

Inntel Hotels Amsterdam Centre

Bij het 4* hotel in het centrum van de stad weten ze alles over de verborgen schatten van Amsterdam. Tijdens de bouw zijn er talloze ontdekkingen gedaan waardoor men vermoed dat hier vroeger een heus stadskasteel stond. De gevonden schatten zijn te bezichtigen in de vitrinekast tegenover de bar.

BEKIJK HOTEL

 

Inntel Hotels Amsterdam Zaandam

Het meest unieke hotel ter wereld is vanaf Amsterdam Centraal Station in slechts 12 minuten te bereiken. De opmerkelijke buitenkant is wereldberoemd. Ontdek ook de binnenkant waar de Zaanse historie verwerkt is in een modern interieur.

BEKIJK HOTEL

 

Open in 2021: Inntel Hotels Amsterdam Landmark

In 2021 opent Inntel Hotels nog een 4* sterren hotel in Amsterdam en wel in de wijk Oostenburg. Het 16 verdiepingen tellende hotel heeft een stoer karakter geïnspireerd op het rijke industriële verleden van de omgeving. Hier zaten vroeger de werkplaatsen van Werkspoor en het VOC.

BEKIJK HOTEL

 

Is Amsterdam jouw bestemming deze zomer en wil je nog meer inspiratie voor jouw bezoek? Lees ook onze artikelen over een Staycation.

You’ll be surprised.