Dit jaar vindt alweer de 20ste editie van De Vrienden van Amstel LIVE plaats. De grootste Amstelkroeg van het land opent in januari en februari weer haar deuren in Ahoy Rotterdam. De beste artiesten van eigen bodem staan weer te popelen om een wervelende show weg te geven.

Hoe het begon

De Vrienden van Amstel LIVE is oorspronkelijk begonnen onder de naam De Heeren van Amstel LIVE, wat tegelijkertijd de naam is van het typisch Hollands bruin café in Amsterdam waar in 1998 de allereerste editie van dit grootse event plaatsvond.  Datzelfde jaar vonden er meerdere edities plaats en is de naam aangepast.  De Heeren van Amstel LIVE verplaatste zich namelijk ook naar andere kroegen, en de naam kon de indruk wekken dat er slechts heren optraden. Een jaar later bleek het zo’n muziekfestijn zo’n groot succes, dat de grootste kroeg van Nederland haar deuren opende in Ahoy Rotterdam. In korte tijd is het event uitgegroeid tot een van Nederlands’ meest toonaangevende muziekevents met samenwerkingen tussen vele bekende artiesten zoals Guus Meeuwis, Xander de Buisonjé, Nick & Simon, Trijntje Oosterhuis, Ilse de Lange, Van Velzen, BLØF en Marco Borsato.

Kan het feest beginnen?

Dit jaar staan er een recordaantal shows op de planning. Van 18 t/m 22 januari, 24 t/m 29 januari en 31 januari t/m 2 februari vinden er wel 14 shows plaats!

Inntel Hotels Rotterdam Centre & Mainport

Ben jij er dit jaar ook bij? Maak er dan een compleet uitje van en logeer bij Inntel Hotels Rotterdam Centre of het 5 sterren Mainport. Met de tram en metro voor de deur sta je binnen 20 minuten voor Ahoy Rotterdam. En vergeet niet alvast een heerlijke hap te eten voor je naar de grootste kroeg van het land vertrekt. Ook dat kan bij Inntel Hotels als de beste!

BEKIJK HOTELS

Gerelateerde berichten