vriendengroep in Rotterdam - inntel hotels - experts aan het woord
Foto door Dimitry Anikin

Met een vriendengroep in Rotterdam: de experts aan het woord

De leukste activiteiten om met een vriendengroep te doen in Rotterdam. Onze collega Joost weet daar alles van. In deze derde editie van de experts aan het woord deelt hij zijn leukste tips en to-do’s!

Wie is de expert wat betreft groepsactiviteiten in Rotterdam?

Mijn naam is Joost van Gils en ik ben recent begonnen als Director of Food & Beverage bij Mainport en Inntel Hotels Rotterdam Centre. Ik woon sinds mijn studententijd in Rotterdam en ik heb haar sinds die tijd zien uitgroeien tot de levendige stad die het vandaag de dag is.

Waarom is Rotterdam de ideale plek om naar toe te gaan met een vriendengroep voor bijvoorbeeld een vrijgezellenfeest?

Rotterdam bruist echt op alle vlakken. Op iedere straathoek zijn leuke restaurants en cafés te vinden. Ook zijn er het hele jaar door festivals op het gebied van muziek, cultuur en film. Wat Rotterdam ook onderscheidend maakt is de rivier de Maas, waar je je op hoge snelheid of in een rustig tempo op kan laten vervoeren.

“Wel eindigen we de dag, of dit nu gepland is of niet, altijd wel op de Witte de Withstraat.”

Heb jij wel eens een groepsactiviteit gedaan in Rotterdam met jouw vriendengroep en wat gingen jullie doen?

Het allermooiste is om een sloep te huren met je vrienden. Neem een goedgevulde koelbox mee en vaar op een mooie zomerdag de Rotte op. Of je nu richting de Kralingse Plas gaat of naar de prachtige Rottemeren, je bent gelijk in een hele andere wereld. Leg aan bij een van de restaurants aan het water of ga lekker zwemmen in het meer. Beter dan dat kan haast niet.

Hebben jij en je vrienden bepaalde tradities tijdens een city trip?

Tradities hebben wij niet echt. Wel eindigen we de dag, of dit nu gepland is of niet, altijd wel op de Witte de Withstraat. Dit is dé uitgaansstraat van Rotterdam, met vele restaurants, kroegen en terrassen van het begin tot het einde van de straat. De relaxte sfeer daar maakt de dag helemaal af.

Tot slot: heb je nog tips om de paar dagen weg met vrienden tot een groot succes te maken?

Als je geen zin hebt om zelf een boot te huren kun je ook altijd een kaartje kopen voor de Waterbus. Dit is een openbaar vervoer verbinding tussen Rotterdam en de omliggende steden. Buiten dat het praktisch is, is het ook een geweldige manier om de stad vanaf het water te bekijken. Verder is Diergaarde Blijdorp een echte aanrader. Het is de mooiste dierentuin van Europa. De dieren zitten hier niet in een kooi, maar kunnen vrij bewegen in het park. Zeker de moeite waard zijn ook Het Park aan de Westzeedijk of het Vroesenpark in Rotterdam Noord. Picknickmand en barbecue mee en genieten van de zon en elkaar.

Dat waren de tips van Joost voor een weekend met vrienden in Rotterdam. Lees ook 48 uur in… Rotterdam voor meer inspiratie wat betreft een weekend in Rotterdam.

Zin gekregen in een vriendenuitje? Boek gelijk via onderstaande buttons!

INNTEL HOTELS ROTTERDAM CENTRE MAINPORT

 

You’ll be surprised!