Op 27 april kleurt Nederland weer oranje. Met alle live optredens, pleinfeesten en de vele vrijmarkten is Koningsdag het grootste straatfeest van het jaar. We hebben de leukste evenementen tijdens Koningsdag én -nacht voor je op een rijtje gezet.

Rotterdam
Naast de meer familiegeoriënteerde activiteiten zoals de vrijmarkt, het vuurwerk en de Koningskermis in de Schiehaven worden er in Rotterdam verschillende festivals georganiseerd. Deze drie vinden plaats in hartje centrum, op slechts een steenworp afstand van Inntel Hotels Rotterdam Centre:

  • Oranjebitter: De iconische Parklaan verandert dit jaar in de Pretparklaan; een amusementspark voor volwassen met onder andere een ballenbak, reuzenrad en een trampoline. Het programma van Oranjebitter blijft nog even geheim.
  • S’Oranje Festival: De koningen van de dansvloer zijn aanwezig op Plein1940 in hartje Rotterdam. Internationaal bekende namen als Jonna Fraser, SBMG, Frenna, Bollebof, Rolf Sanchez, Gio en Biggi komen hier op staatsbezoek.
  • Koningsdag Festival: Ook dit jaar komen enthousiaste feestgangers samen op het Willemsplein onder de Erasmusbrug. Verwacht een steengoede line-up en een sensationele sfeer op het Kroonfestival.
  • Kralingse Bos Festival: Verwacht vijf podia, druk bezocht door nationale en internationale artiesten. O.a. Len Faki, Ben Sims, Henrik Schwarz, Kraantje Pappie, Hef en Famke Louise zullen hier een feestje bouwen.
  • Code Oranje: Ook het Stadhuisplein zal oranje kleuren met een programma vol artiesten van Nederlandse bodem. Code Oranje wordt georganiseerd door de verschillende rondom gelegen horecagelegenheden.
BEKIJK HOTEL

 

Eindhoven
In Eindhoven kun je terecht op de vele dancefeesten en festivals verspreid door de stad. Het paradepaardje vindt dit jaar plaats op loopafstand van Inntel Hotels Art Eindhoven: het gratis festival Royal Dutch Eindhoven. De bedenkers van Lakedance, 7th Sunday Festival en Extrema Outdoor hebben de handen ineen geslagen en organiseren een oranje spektakel met bekende artiesten.

Wil je de dag rustig beginnen? Neem dan eerst een kijkje in het stadswandelpark rondom het Stadspaviljoen. Hier vind je honderd kramen, een dj en diverse dansgroepen voor en door de jeugd.

BEKIJK HOTEL

 

Amsterdam
De hoofdstad biedt voor zowel jong als oud, op straat, in de kroegen en in de parken de leukste festiviteiten. De beste manier om naar Amsterdam te reizen, is per trein. Eenmaal in de stad kun je je het best lopend verplaatsen, want het openbaar vervoer wordt omgeleid. Voor oer Hollandse gezelligheid breng je een bezoek aan de Utrechtsestraat en het Amstelveld. Ook op de Amsterdamse grachten is het één groot oranje feest. Duizenden versierde boten zorgen voor een gezellig oponthoud. Een prima optie als je geen zin hebt om je door de massa te verplaatsen, maar je wel middenin de drukte wilt begeven. Kun je zelf geen boot meer huren? Vanaf de kade en op de bruggen deel je net zo goed in de feestvreugde! Vanaf Inntel Hotels Amsterdam Centre ben je in nog geen drie minuten lopen bij de Singel; onderdeel van de feestelijke vaarroute op Koningsdag.

Op zoek naar een koopje? Snuffel rond op de vele vrijmarkten in Amsterdam. Struin bijvoorbeeld de vrijmarkt in Oud-Zuid af, waar je in de Beethovenstraat de leukste prullaria vindt, of wandel door het Vondelpark. Naast alle kraampjes met tweedehands spullen vind je op de vrijmarkten talloze eet- en drinkstalletjes en live-muziek op iedere hoek van de straat.

BEKIJK HOTEL

 

Zaandam
Het feest begint zwoel in Zaandam met een swingende salsaparty op Koningsnacht in The Latin Salsa Club. Op Koningsdag zelf is er traditiegetrouw een gezellige vrijmarkt in het Volkspark. De markt is speciaal gericht op kinderen. Je vindt hier dus geen handelaren en harde muziek, maar kinderen die hun muziektalent laten zien of hun onderhandeltrucs oefenen. Op De Burcht kan er ouderwets flink gefeest worden tijdens ‘Het Damstraatje Zaandam gaat los’ bij Stadscafé de Clown. En BlingBling op de Dam zal voor het nodige feestgedruis en gezellige live muziek zorgen met twee podia.

Barst je van de energie en wil je Koningsdag in twee verschillende steden ervaren? Vanaf Inntel Hotels Amsterdam Zaandam in Zaandam ben je in slechts 12 minuten in hartje Amsterdam.

BEKIJK HOTEL

 

Gerelateerde berichten