Wereld Chocolade Dag

Wie houdt er nou niet van chocolade? Zaandam wordt ook wel het Walhalla voor Chocolade liefhebbers genoemd. Zaandam is daarmee ook de perfecte plaats voor de Tony’s Chocolonely chocoladefabriek met achtbaan. Chocolade is lekker en gezond om zo te eten. Chocolade bestaat al honderden jaren en is te verkrijgen in allerlei soorten, maten en smaken. Op 13 september is er een dag aan gewijd over de gehele wereld met de Wereld Chocolade Dag.

Er is overigens ook nog een Wereld Chocolade Dag die op 7 juli wordt gevierd, de dag waarop in 1550 chocolade voor het eerst in Europa werd geïntroduceerd. De echte liefhebber heeft uiteraard geen bezwaar tegen deze dagen ter ere van dit wereldwijd meest geliefde product. Zaandam is niet de enige plek waar je kan genieten van heerlijke chocolade. Ook in Amsterdam, Eindhoven, Utrecht en Rotterdam kan je terecht voor deze verrukkelijke lekkernij.

Amsterdam

Er zijn veel chocolade winkels in Amsterdam. Hier kan je de echte Amsterdamse bezienswaardigheden in chocolade gemaakt vinden tot de meest heerlijke bonbons. Zelfs plekken waar je jezelf volledig in chocolade kan onderdompelen en kan genieten van chocolade fondue in het donker. Jaarlijkse vind het Chocoa Festival Amsterdam plaats in februari, een tweedaags festival dat volledig in het teken staat van chocola. Hier ontdek je van alles over chocolade en kun je meedoen aan proeverijen en workshops, presentaties bijwonen en je favoriete chocolademakers ontmoeten. Genoeg locaties waar je Wereld Chocolade dag kunt vieren!

Eindhoven

In Eindhoven is vooral Hilfrawa een aanrader voor de liefhebber van dit bruine goud. Dit is het kleinste chocoladefabriekje van Nederland. Dit familiebedrijf is zeer geliefd in Eindhoven. Naast worstenbroodjes en kaas kan je in deze stad ook heerlijke chocolade vinden.

Utrecht

Ook in Utrecht kun je verschillende chocolade winkels vinden waar je optimaal de Wereld Chocolade Dag kunt vieren. De Domtoren is de meest bekende bezienswaardigheid in Utrecht. Er zijn vele chocolaterieën waar deze bijzondere attractie eetbaar te vinden is. Als je de stad via de trein bezoekt of heerlijk gaat winkelen in Hoog Catharijne loop je al direct tegen meerdere winkels gevuld met chocolade aan.

Rotterdam

Koffie, thee en meer dan 20 verschillende soorten chocolade kan je onder andere vinden in de grote winkel nJoy Chocolate. Op ongeveer 10 tot 15 minuten lopen vanaf Inntel Hotels Rotterdam Centre en Mainport vind je de eerste chocolaterieën al.

Mocht je komende 13 september niet bij één van bovenstaande steden zijn, dan moet je even wachten tot 7 juli 2020. Maar het is natuurlijk een leuk vooruitzicht en je kunt alvast beginnen met een goede voorbereiding!