Wereldhavendagen - The Innsider - Inntel Hotels

Wereldhavendagen

Al kom je niet uit Rotterdam, wanneer je de stad bezoekt dan zie je de relatie tussen Rotterdam en haar maritieme aspecten. Het is direct zichtbaar aan de oude havens zoals, Leuvehaven verbonden aan de Maas, die dwars door Rotterdam loopt, het Maritiem Museum en zoveel meer. Haven en stad worden jaarlijks met elkaar verbonden tijdens de Wereldhavendagen. Ook dit jaar wordt het festival georganiseerd, geweldig voor jong én oud(er)!

In de stad

In de binnenstad van Rotterdam wordt van alles georganiseerd. Iedereen is enthousiast en bij de Wereldhavendagen betrokken. Ondernemers in zowel horeca als retail sluiten aan met de leukste acties en (haven)bedrijven bieden betrokkenheid doormiddel van bedrijfsbezoeken voor een kijkje achter de schermen. In het centrum zijn tien grote zeecontainers geplaatst met leuke informatie over de scheepvaart, verder staan er twee hele grote ankers geplaatst zodat je de leukste foto’s voor social media kunt maken.

De haven en de wateren

De werkzaamheden die normaal gesproken alleen in het havengebied of op zee plaatsvinden worden nu op spectaculaire wijze aan het publiek vertoond. De activiteiten vinden plaats in de Nieuwe Maas, het centrum van Rotterdam en de oude havens. Op geen enkele andere dag kun je dit spektakel van zo dichtbij aanschouwen! In de Rijnhaven worden er vele watersportactiviteiten en wedstrijden georganiseerd.

Knallende afsluiter

De Wereldhavendagen gaan door op zondag, maar de zaterdagavond wordt met muziek, boottochten en vuurwerk afgesloten. De Avondshow met het thema ‘Come Dance With Us’ op zaterdagavond is het grootste dansfeest van Rotterdam voor jong en oud.

Neem een kijkje op de website van de Wereldhavendagen voor meer informatie! Én blijf je langer dan één nacht in Rotterdam, lees dan het artikel 48 uur in… Rotterdam.

You’ll be surprised!