De jaarlijkse World Press Photo exhibitie keert weer terug naar Nederland! De fotografiewedstrijd beloont fotografen voor de meest indrukwekkende beelden van het afgelopen jaar binnen de fotojournalistiek. De winnende foto’s zijn samengevoegd tot een bijzondere expositie welke meer dan 45 landen aandoet, en jaarlijks ruim 4 miljoen bezoekers ontvangt.

De grote winnaar van dit jaar is Burhan Ozbilici. Zijn foto – An Assassination in Turkey – toont de schreeuwende 22-jarige schutter Mevlüt Mert Altıntaş net nadat hij de Russische Ambassadeur in Turkije, Anrey Karlov, heeft vermoord.

Dit jaar is alweer de 60ste editie van de World Press Photo Contest, en de 7e van de World Press Photo Digital Storytelling Contest (korte video’s). Ook binnen Nederland reist het World Press Photo Event. Ben jij er ook bij?

Mevlut Mert Altintas schreeuwt na het vermoorden van Andrei Karlov, rechts, the Russische ambassadeur in Turkije, bij een art gallery in Ankara, Turkije, Maandag, Dec. 19, 2016. (AP Photo/Burhan Ozbilici)

World Press Photo 2017 – Amsterdam
14 april – 9 juli | De Nieuwe Kerk 

Van 20 t/m 22 april houdt Amsterdam voor het eerst een World Press Photo Festival. Een driedaags event gevuld met de beste fotojournalistiek, lezingen van prijswinnende fotografen en verhalen van toonaangevende uitgevers, bureaus en visual storytellers van over de hele wereld.

Behalve de vaste World Press Photo exhibitie, toont de exhibition ook een expositie gecureerd door KidsRights. Middels fotografie en storytelling wordt het bijzondere werk van jonge prijswinnaars van The International Children’s Peace Prize getoond. Een prijs die jaarlijks wordt uitgegeven aan een moedig kind dat vecht voor wereldwijde kinderrechten.

En waar kun je deze dagen beter verblijven dan bij Inntel Hotels Amsterdam Centre? Om de hoek van het hele gebeuren! Mocht je toch liever iets meer rust nemen na een dag in het bruisende Amsterdam, bekijk dan zeker even Inntel Hotels Amsterdam Zaandam. Het meest spraakmakende hotel van de Zaanstreek en op slechts 10 minuten afstand van Amsterdam Centraal Station.

 

World Press Photo 2017 – Eindhoven
12 september – 6 oktober | Vertigo, Bouwkunde TU Eindhoven

Ook Eindhoven mag zich gelukkig prijzen. Dit jaar zal ook de expositie zichtbaar zijn in de innovatieve stad. Van 12 september t/m 6 oktober is World Press Photo te bekijken op een bijzondere locatie: het Bouwkunde gebouw van de TU Eindhoven, ook wel Stadium Generale. Op loopafstand vind je Inntel Hotels Art Eindhoven. Hier kom je na een bezoek aan de tentoonstelling heerlijk tot rust. Bovendien bevind je je te midden van het bruisende stadscentrum en weet jij zeker: hier ga ik mij geen moment vervelen.

Gerelateerde berichten