Zomer in Rotterdam

Rotterdam staat in de top 10 van meest interessante steden ter wereld bij zowel The New York Times als de Rough Guide. Het is een stad die je móet bezoeken, met z’n interessante combinatie van skyline, water en gedurfde architectuur. Tijdens de zomer in Rotterdam zorgen grote en kleine evenementen en festivals dat er in de havenstad continu van alles te beleven valt!

De jonge, dynamische wereldstad is een uitstekende locatie voor een minivakantie in eigen land. Zodra de zon begint te schijnen, schieten in Rotterdam de festivals, pop-up restaurants en hippe zomerbars als paddenstoelen uit de grond. Dus pak een tas vol flaneerwaardige outfits en zwemgoed en vertrek naar dé zomerspot van Nederland.

À La Plancha

Het super hippe pop-up visrestaurant À La Plancha wordt in de zomer tijdelijk opgebouwd. Deze tijdelijke locatie vind je boven het water op het landhoofd van de oude Willemsbrug, op het Noordereiland in Rotterdam. Vanaf het terras heb je een geweldig uitzicht. Op het menu staat verse, duurzaam gevangen vis, die wordt geserveerd met een goed glas wijn. De verse vis wordt ter plaatse bereid op de plancha (bakplaat). Smullen!

Rotterdamse Dakendagen

Denk je dat Rotterdam voor jou geen geheimen meer heeft? Boven de stad is op het dak nog van alles te ontdekken. Zoals nieuwe plekken om te bewonen, beeldentuinen, tiny houses en dakcamping. Kom tijdens de Rotterdamse Dakendagen dansen met uitzicht op heel Rotterdam, luister naar optredens van opkomend talent of doe mee met een pingpongwedstrijd op 30 meter hoogte. Dit jaar zijn er vele leuke virtuele alternatieven op de website te vinden.

Dag van de architectuur

Dag van de Architectuur Rotterdam geeft je op 12 en 13 september toegang tot de bijzondere en invloedrijke gebouwen die op andere dagen niet toegankelijk zijn. Het programma van dit jaar is nog niet bekend. Wat zeker is is dat het met de vele mooie gebouwen in Rotterdam zeker weer een must-visit evenement wordt.

North Sea Jazz Festival

Het grootste jazzfestival van Nederland brengt ieder jaar weer de grootste muzikanten uit de jazz en jazz gerelateerde genres bij elkaar. In drie dagen  komt het verleden, heden én de toekomst van de jazz langs met optredens van deze legendarische artiesten tijdens het North Sea Jazz Festival.

Roffa Mon Amour

De mooiste films van opkomende regisseurs bekijk je tijdens het openlucht filmfestival! Roffa Mon Amour vindt plaats van 12 augustus t/m 6 september.

Rotterdam Unlimited

Van 27 t/m 31 juli 2021 is het jouw kans om te ervaren wat een diverse stad als Rotterdam te bieden heeft op het gebied van kunst en cultuur met als hoogtepunt het zomercarnaval. Het zit allemaal in het DNA van het internationale city event Rotterdam Unlimited.

Zomercarnaval

Als de straten van de Rotterdamse binnenstad worden overspoeld door een explosie van kleur, muziek, vreugde en creativiteit in een stoet van indrukwekkende praalwagens, dan kan dat maar één ding betekenen: het is Zomercarnaval! Het laatste weekend van Rotterdam Unlimited trekt een parade van ruim 2500 spectaculair aangeklede dansers en danseressen door het centrum van Rotterdam. Zie dan nog maar eens stil te blijven staan!

Pleinbioscoop

Pleinbioscoop Rotterdam; negentien zomeravonden film in het hartje van de stad. Bijzondere films op een bijzondere locatie. Zet je stoel (gehuurd voor 1,- euro of zelf meegebracht) neer in het Museumpark en genieten maar.

Slapen in Rotterdam

Overnacht in het luxe 4 sterren designhotel Inntel hotels Rotterdam Centre. De unieke en prominente plek – in het bruisende centrum van Rotterdam, aan de voet van de Erasmusbrug – maakt het hotel tot een perfecte uitvalsbasis voor een actief verblijf in Rotterdam. Vanuit vrijwel elk raam heb je een schitterend uitzicht op de stad of het water van de Maas. Nog meer luxe gewenst? Verblijf dan in hotel Mainport, het meest exclusieve en moderne hotel van Rotterdam. Het 5 sterren hotel biedt je een onvergetelijke ervaring. Van de Spa Heaven met traditionele Oosterse Hamam en Finse sauna, tot het wereldse restaurant Down Under en cocktailbar on The Rocks met luxe terras aan de kade. Elke etage ademt de sfeer van een ander continent door verrassende kleurstellingen en patronen. Er zijn geen standaard kamers, bij Mainport Rotterdam treft u alleen het beste van alle werelden aan.