Vorig jaar stond Rotterdam zowel bij The New York Times als de Rough Guide in de top 10 van meest interessante steden ter wereld. Een stad die je móet bezoeken, met z’n interessante combinatie van skyline, water en gedurfde architectuur. Vooral in de zomer zorgen grote en kleine evenementen en festivals dat er in de havenstad Rotterdam continu van alles te beleven valt!

De jonge, dynamische wereldstad is een uitstekende locatie voor een minivakantie in eigen land. Zodra de zon begint te schijnen, schieten in Rotterdam de festivals, pop-up restaurants en hippe zomerbars als paddestoelen uit de grond. Dus pak een tas vol flaneerwaardige outfits en zwemgoed en vertrek naar dé zomerspot van Nederland.

À La Plancha
Het super hippe pop-up visrestaurant À La Plancha wordt in de zomer tijdelijk opgebouwd boven het water op het landhoofd van de oude Willemsbrug, op het Noordereiland in Rotterdam. Vanaf het terras heb je een geweldig uitzicht. Op het menu staat verse, duurzaam gevangen vis, die wordt geserveerd met een goed glas wijn. De verse vis wordt ter plaatse bereid op de plancha (bakplaat). Smullen!

Rotterdamse Dakendagen
Denk je dat Rotterdam voor jou geen geheimen meer heeft? Boven de stad is op het dak nog van alles te ontdekken: nieuwe plekken om te bewonen, beeldentuinen, tiny houses en dakcamping. Kom tijdens de Rotterdamse Dakendagen dansen met uitzicht op heel Rotterdam, luister naar optredens van opkomend talent of doe mee met een pingpongwedstrijd op 30 meter hoogte. Van 9 t/m 11 juni is de stad onze speeltuin!

Dag van de architectuur
Dag van de Architectuur Rotterdam geeft je van 16 t/m 18 juni toegang tot de bijzondere en invloedrijke gebouwen die op andere dagen niet toegankelijk zijn. Dit jaar worden het Maritiem District en de Wilhelminapier opengesteld. Ontdek door middel van gebouwrondleidingen en gebiedswandelingen nieuwe verhalen bij bekende gebouwen. Ook Inntel Hotels Rotterdam Centre geeft je de unieke mogelijkheid om de panoramazaal te bezoeken en te genieten van een waanzinnig uitzicht. Een gids vertelt je alles over de skyline van de Wilhelminapier. Wees erbij! 18 juni tussen 12.00 en 17.00 uur.

North Sea Jazz Festival
Het grootste jazzfestival van Nederland brengt ieder jaar weer de grootste muzikanten uit de jazz en jazz gerelateerde genres bij elkaar. In drie dagen (7 t/m 9 juli) komt het verleden, heden én de toekomst van de jazz langs met optredens van deze legendarische artiesten tijdens het North Sea Jazz Festival. Passe-partouts voor beide dagen zijn inmiddels al in de verkoop.

Roffa Mon Amour
De mooiste films van opkomende regisseurs bekijk je tijdens het openlucht filmfestival op het dak van Station Hofplein! Roffa Mon Amour vindt plaats van 19 t/m 30 juli.

Rotterdam Unlimited
Van 25 t/m 29 juli is het jouw kans om te ervaren wat een superdiverse stad als Rotterdam te bieden heeft op het gebied van kunst en cultuur. Het zit allemaal in het DNA van het internationale city event Rotterdam Unlimited.

Zomercarnaval
Als de straten van de Rotterdamse binnenstad worden overspoeld door een explosie van kleur, muziek, vreugde en creativiteit in een stoet van indrukwekkende praalwagens, dan kan dat maar één ding betekenen: het is Zomercarnaval! Op 28 en 29 juli trekt een parade van ruim 2500 spectaculair aangeklede dansers en danseressen door het centrum van Rotterdam. Zie dan nog maar eens stil te blijven staan!

Pleinbioscoop
Pleinbioscoop Rotterdam; negentien zomeravonden film in het hartje van de stad. Bijzondere film meets bijzondere locatie van 9 t/m 27 augustus. Zet je stoeltje (gehuurd voor 1,- euro of zelf meegebracht) neer in het Museumpark en genieten maar.

Terras Maaskant
Op de kop van de Wilhelminapier vind je Terras Maaskant, het terras van Hotel New York. Bij mooi weer is dit één van leukste plekken van Rotterdam. Je hebt er prachtig uitzicht over het water en de stad. Kom hier lekker uitwaaien of lui van de zon genieten in de strandstoelen tijdens de zomer in Rotterdam. Helemaal leuk: vaar hier met een klassieke watertaxi vanuit de Veerhaven of Leuvehaven naar toe!

Food Festivals
Voor de fijnproevers onder ons is het deze zomer meer dan de moeite waard om een bezoekje aan de stad aan de Maas te brengen. De komende maanden is er in Rotterdam bijna ieder weekend een ander food festival te vinden. Naast de meest heerlijke gerechten tref je hier muziek, theater, kunst en historie aan. Bekijk het overzicht van alle food festivals in Rotterdam deze zomer.

Slapen
Overnacht in het luxe 4 sterren designhotel Inntels Rotterdam Centre. De unieke en prominente plek – in het bruisende centrum van Rotterdam, aan de voet van de Erasmusbrug – maakt het hotel tot een perfecte uitvalsbasis voor een actief verblijf in Rotterdam. Vanuit vrijwel elk raam heb je een schitterend uitzicht op de stad of het water van de Maas. Nog meer luxe gewenst? Verblijf dan in hotel Mainport, het meest exclusieve en moderne hotel van Rotterdam. Het gloednieuwe 5 sterren hotel biedt je een onvergetelijke ervaring. Van de Spa Heaven met traditionele Oosterse Hamam en Finse sauna, tot het wereldse restaurant Down Under en cocktailbar on The Rocks met luxe terras aan de kade. Elke etage ademt de sfeer van een ander continent door verrassende kleurstellingen en patronen. Er zijn geen standaard kamers, bij Mainport Rotterdam treft u alleen het beste van alle werelden aan.

 

Gerelateerde berichten