De leukste winkelstraten van Utrecht!

Utrecht is de laatste jaren uitgegroeid tot één van de leukste winkelsteden van Nederland. In vergelijking met Amsterdam is Utrecht niet zo groot, maar kennen de knusse straatjes wel voordelen. Er is genoeg aanbod om uw kledingkast weer heerlijk te vullen. Voor iedere smaak is er wel een winkel te vinden in Utrecht, van boetieks tot speciaalzaken en modemerken. Combineer een dagje shoppen met een heerlijke lunch. Met wie komt u een dagje shoppen in Utrecht? Wij zetten alvast de leukste straten op een rij.

Hoog Catharijne

Recent is Hoog Catharijne opgeknapt tot een modern en glimmend winkelcentrum. Dit prachtige centrum wordt daarom gezien als de beste plek om te winkelen in Utrecht. Diverse bekende modeketens en kleine boetiekjes zijn hier dan ook te vinden. Denk aan winkels zoals Balr, Cotton Club, G-star, Guess, H&M home en Lush. Dit overdekte centrum kent 120 winkels en is ideaal voor verschillende weersomstandigheden. Hoog Catharijne ligt ideaal gelegen naast het station Utrecht Centraal. Dit winkelcentrum is te herkennen aan het iconische Bollendak.

Vredenburg

Net naast Hoog Catherijne ligt de straat Vredenburg gelegen. In deze straat zijn diverse winkels te vinden. Denk daarbij aan Tommy Hilfigers en Levi’s, maar ook sportwinkels zoals Snipes. In deze straat zijn veel verschillende winkelketens gevestigd, van mode tot drogisterijketens. De winkels beginnen aan het Vredenburgplein. Aan dit plein zijn ook grote winkels te vinden, zoals The Sting, Zara en de Bijenkorf.

Oudegracht

Aan de Oudegracht is een fijne mix van grote modeketens en bijzondere boetieks gevestigd. Voor originele cadeaus en interieur items loopt u binnen bij Keck & Lisa en en Things I like things I love. Voor vintage en tweedehands kleding, bent u bij Episode aan het juiste adres. Alle winkels liggen aan het water, waar je ook heerlijk kan eten. Kortom, de Oudegracht is the place to be voor iedere shopper.
Even verderop is Groeten uit Utrecht gevestigd op de Zadelstraat, een winkel waar al het moois uit Utrecht te vinden is, waaronder veel leuke Nijntje spullen.

credit: Iris van den Broek
Oudkerkhof

Het Oudkerkhof is te vergelijken met de P.C. Hooftstraat in Amsterdam. De chicste winkels zijn in deze straat te vinden, maar de Oudkerkhof heeft zo haar eigen karakter. Loop even binnen bij Pauw, Scotch & Soda, Suitsupply, Riviera Maison en McGregor. De kleinere winkels zoals Margaret Wines en Oeben’s Mercantile hebben ook hier hun plekje gevonden

Twijnstraat

Als u de Oudegracht afloopt, komt u vanzelf bij de Twijnstraat. In deze gezellige en drukke straat zijn diverse horeca zaakjes te vinden. Er zijn voornamelijk kledingboetiekjes en woonwinkels in deze straat. Naast de schattige boetiekwinkels kunt u hier ook heerlijke wijnen en speciaal biertjes kopen. De Twijnstraat heeft veel speciaalzaken, zoals kaaswinkel De Kazerij, bierboetiek De Bierverteller, dierenspeciaalzaak Hebbes en It all starts with a postcard die gespecialiseerd is in kaarten.

Overnachten in Utrecht

Direct gelegen aan het station Utrecht Centraal ligt het prachtige hotel Inntel Hotels Utrecht Centre. Op loopafstand van alle beste winkelstraten is dit de ideale plek om te overnachten. Na een dag shoppen is het heerlijk om te ontspannen bij Spa Dôme. Of ga genieten van de wellness op de kamer met een privé sauna en iconisch ronde whirlpool. Wie mogen wij straks verwelkomen voor een stedentrip in Utrecht?

You’ll be surprised!