De leukste winkelstraten van Amsterdam

Shoppen kan het allerbeste in onze hoofdstad. Of het nu gaat om het aanbod aan bekende winkelketens, grote warenhuizen, unieke boetieks of vintage shops. Je vindt het allemaal in de winkelstraten van Amsterdam. Ben jij van plan een winkelbezoek te brengen aan deze bruisende stad? Neem dan snel onderstaand lijstje van winkelstraten door om te zien waar jouw favorieten te vinden zijn.

1.Kalverstraat

De Kalverstraat is waarschijnlijk de meest beroemde winkelstraat van ons land, gelegen op slechts enkele minuten van Amsterdam Centraal Station en direct aan de Dam. Hier vind je alle bekende ketenwinkels als H&M, ZARA, Footlocker, ICI PARIS XL, Jack & Jones, en Mango. Daarnaast vind je hier ook merken die nog nergens of slechts op een klein aantal plekken te koop zijn in ons land. Wat dacht je van Forever 21, Urban Outfitters en Topshop? Ook leuk; de meest indrukwekkende warenhuizen De Bijenkorf en Hudson’s Bay bevinden zich om de hoek.

2.De Negen Straatjes

Voor een ietwat rustigere omgeving en authentieke Amsterdamse straatjes ga je naar de beroemde 9 straatjes. Hier vind je echt van alles wat. De mooiste boetieks met unieke merken voor zowel jong en oud. Of het nu gaat om nieuwe nog onontdekte brands, Amsterdamse merken of zelfs vintage. Je hebt het hier allemaal. Bovendien vind je hier de leukste koffiebars en lunchplekken van de stad. Perfect voor een shopping pauze!

3.De Pijp

De Pijp is een van de populairste wijken van Amsterdam, en steeds meer winkels weten zich hier te vestigen. Cotton & Cream, Charlie & Mary en Anna + Nina zijn slechts een klein aantal voorbeelden. Ook De Merkenwinkel heeft aan bekendheid gewonnen. De winkel dient als Pop-Up store en wordt daarmee iedere paar weken omgetoverd tot een nieuwe winkel. Daarnaast is ook De Pijp, net als de 9 straatjes, een gezellige buurt voor een drankje en een hapje.

4.De Hallen

Inmiddels een razend succes; De Hallen in Amsterdam Oud-West. De plek waar ooit de eerste elektrische Amsterdamse trams werden onderhouden is omgetoverd tot een grote markthal. Nieuwe kledingmerken, zoetigheden en vintage bij elkaar. Een echte aanrader om een middag doorheen te struinen.

5.IJhallen

Een andere hotspot zijn de IJhallen, te vinden in Amsterdam Noord. Hier vindt de maandelijkse – en tevens Europa’s grootste – vlooienmarkt plaats. Je vindt er de gaafste meubelstukken, het mooiste antiek en de leukste vintage kleding. Vanaf Amsterdam Centraal Station neem je het pontje en ben je er zo!

Inntel Hotels Amsterdam Centre

Direct gelegen achter de Dam en op loopafstand van alle leuke winkelstraten ligt Inntel Hotels Amsterdam Centre. De ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan de grootste shoppingstad van het land. Zeg nou zelf, na een dag shoppen is er toch niets zo fijn als een comfortabel bed?

BEKIJK HOTEL