De beste boeken over reizen - The Innsider - Inntel Hotels

De beste boeken over reizen (in eigen land)

Nederland lijkt klein, maar er valt zoveel te ontdekken in ons prachtige land. De auteurs van deze boeken weten dat en delen hun tips & tricks voor een vakantie in eigen land. Toffe steden, plekken met een link naar het buitenland of juist een spannend avontuur, lees verder en ontdek de beste boeken over reizen in eigen land.

Alle hotspots in Nederland

1.      STAYCATION

Anne de Buck kennen we van haar blog Your Little Black Book. Een positieve blog met alle hotpots en all-time favourites van Amsterdam (en de rest van de wereld). Voor STAYCATION is Anne naar 21 van de leukste steden in Nederland en België geweest. Ook vroeg zij hulp aan haar favoriete bloggers, vloggers en Instagrammers om een ultiem staycation boek samen te stellen. In dit boek vind je 22 guides en heel veel handige lijstjes met reistips dicht bij huis om je te inspireren vaker op staycation te gaan. Ontdek de beste plekken in steden zoals Amsterdam, Rotterdam en Utrecht.

Wat is een staycation?

Een staycation is een vakantie in eigen land waarbij je allerlei toeristische activiteiten onderneemt. De term is ontstaan in 2008 toen mensen vooral kozen voor vakantie in Nederland.

2.      Onverwacht Dichtbij

In Onverwacht Dichtbij geeft Capitool Nederlandse alternatieven voor wereldberoemde bezienswaardigheden. De toren van Pisa bezoeken? Ook in Nederland hebben wij talloze scheve torens. Voor zandvlaktes hoef je niet per se naar de Sahara en voor goede wijn hoeft niemand af te zakken naar het verre zuiden. Een Vrijheidsbeeld, Sagrada Família, het nagebouwde Kremlin en een Tafelberg vind je hier ook!
En wat dacht je van duiken, mountainbiken in grotten, bijzondere klimmuren, een lichtgevend Van Gogh Fietspad, een Moai beeld, Les Pisseurs, een zeeroversnest – allemaal te doen en te vinden in Nederland en prachtig in beeld gebracht in Onverwacht Dichtbij.

De beste boeken over reizen met kinderen

3.      Draw your map

Een leuke stedentrip voor jong en oud? Met de boeken van Draw your map is de reis leuk en leerzaam voor het hele gezin.

Amsterdam

In DrawYourMap Amsterdam ontdek je waar je in drie kwartier door de geschiedenis van Nederland kan lopen en je ziet het schip waarmee Nederlanders in de 17de eeuw naar Indonesië voeren. Je gaat op reis door Amsterdam! De hoofdstad van Nederland waar huizen op lange palen worden gebouwd in de strijd tegen het water. Met dit boek leer je Amsterdam kennen op een leuke, leerzame manier.

Inntel Hotels Amsterdam Centre is de perfecte uitvalsbasis van waaruit je Amsterdam in kaart kan brengen.

Rotterdam

In DrawYourMap Rotterdam ontdek je de havenstad van Nederland. De stad waar de grote zeeheld Piet Hein werd geboren die later de zilvervloot veroverde van de Spanjaarden. Wist je dat hier de eerste elektrische tram reed? Met dit boek leer je alle geheimen van Rotterdam kennen.

Slaap aan de voet van de iconische Erasmusbrug en boek een overnachting bij Inntel Hotels Rotterdam Centre.

Voor de thriller liefhebber

4.      Amsterdamse spookhuizen

Journalist Corrie Verkerk onderzocht voor haar boek Amsterdamse spookhuizen het spookgehalte van Amsterdamse huizen, ‘haunted pubs’, kelders en behekste plekken. De klopgeest van Tuschinski, de wraak van de vermoorde Heinrich, mysterieuze bloedsporen, poltergeisten en andere demonische verschijningen. Het spookt in Amsterdam. Monniken dolen er door eeuwenoude grachtenpanden, spooklakeien bedienen in het Paleis op de Dam, de gebroeders Trip doen de traptreden van het Trippenhuis nog steeds kraken.

Veilig en spookvrij overnachten na het bezoeken van deze enge plekken? Dat kan bij Inntel Hotels Amsterdam Centre en Inntel Hotels Amsterdam Zaandam.

Dat waren de beste boeken over reizen in eigen land. Zin gekregen in een staycation? Boek een verblijf in de leukste steden van Nederland via onderstaande knop.

BOEK JOUW VERBLIJF

 

You’ll be surprised