Strand tips

De beste tips voor een zorgeloze stranddag in Nederland

Met de zomer en tropische temperaturen in aantocht beginnen de strandkriebels weer op te komen. Ga goed voorbereid van huis om een dag aan zee onvergetelijk te maken of vermijd de file door met een overnachting al op het strand aanwezig te kunnen zijn voordat de eerste zonnestralen zich laten zien. In dit artikel delen we 6 tips voor een perfecte stranddag!

Tip 1: Bezoek een strandfestival

De heerlijke zeewind en het zachte zand maken het strand tot de ideale locatie voor een zomers feest met Nederlandse topartiesten. Op zaterdag 3 september zing en dans je gezellig mee tijdens het Grootste Zomerfeest van Nederland. Een groot zomers strandfeest met o.a. Tino Martin, Rolf Sanchez, Emma Heesters en Kris Kross Amsterdam. Het voorprogramma bestaat uit niemand minder dan Mart Hoogkamer! Alle artiesten hebben ontzettend veel zin in deze bijzondere avond. Boek een overnachting bij Inntel Hotels Den Haag Marina Beach inclusief tickets voor dit strandfestival om geen moment van het spektakel te missen.
Is een festival al wat langer geleden dan kan je vast niet wachten om urenlang met je vrienden te dansen. Bereid je goed voor en train de spieren van je benen alvast voordat het feest van start gaat. Geen beter excuus om die dansmoves te gaan oefenen!

grootste zomerfeest

Tip 2: Waardevolle spullen opbergen

In je strandtas mag een fles zonnebrand natuurlijk niet ontbreken. Bescherm je huid met een passende factor. Het insmeren heeft veel voordelen: het verkleint de kansen op verbranden, huidkanker en laat je stralende huid er zelfs jonger uit zien. Ook de verpakking van een lege fles zonnebrandcrème kan nog erg goed van pas komen. Neem deze mee naar het strand om kleine waardevolle spullen zoals je sleutels en wat muntgeld veilig in op te bergen. Zo kun je onbezorgd een verkoelende duik in het zoute zeewater nemen.

Tip 3: Je telefoon veilig bewaren

Naast deze waardevolle spullen kan je telefoon ook wel wat bescherming tegen zand gebruiken. Neem een afsluitbaar plastic zakje mee naar het strand om hier je telefoon in op te bergen. Aan het einde van de dag kun je hier natte zwemkleding gemakkelijk in mee terugnemen naar je hotelkamer. Of ga de uitdaging aan om je telefoon een keer thuis te laten.

Tip 4: Zandvrij van de zon genieten

Neem een hoeslaken mee naar het strand en plaats deze met in elke hoek een zwaar voorwerp over je handdoek heen. Hiermee bouw je een muurtje waardoor je handdoek zandvrij blijft en jij onbezorgd van de zon kunt gaan genieten 😉

Tip 5: Boek een overnachting aan het strand

Geniet nog langer van een heerlijke stranddag en zie de zon in de zee zakken met een overnachting bij Inntel Hotels Den Haag Marina Beach. Het gebouw is ontworpen om het strandgevoel naar ‘binnen’ te halen. Zo weerspiegelt het de ‘zeilen’ van een schip en zie je surfboard-spiegels en thema behang terug in de kamers van het hotel. Gelegen aan de haven van Scheveningen bieden de kamers uitzicht op de stad Den Haag en/of op het strand. Vanuit het hotel sta je zo op het strand om in de ochtend of avond nog even snel een duik in de zee te nemen. Daarnaast loop je gemakkelijk over de boulevard naar de Pier waar het bruisende gedeelte met restaurants en strandtenten te vinden zijn.

Hotel aan het strand sea view kamer

Tip 6: Combineer een citytrip met een bezoek aan één van de stadsstranden

De andere Inntel Hotels hebben ook voldoende mogelijkheden om van de zonnestralen te kunnen genieten. Neem bijvoorbeeld plaats voor een ontbijt, lunch of diner op het terras bij een van de Inntel Hotels. Toch een dagje op het strand genieten? Vanuit Amsterdam ben je zo in Zandvoort aan Zee, maar wist je dat veel steden in Nederland zomers ook zeer gezellige stadsstranden hebben…? Wat dacht je bijvoorbeeld van stadsstrand SOIA aan het water in Utrecht of stadsstrand PLEQ in het bruisende Eindhoven. Rotterdam is vlakbij Hoek van Holland waar je ook heerlijk kunt genieten van een onbezorgde stranddag.

Bekijk alle Inntel Hotels op de website voor het plannen van een dagje in de buurt van het strand!

You’ll be surprised.