De hightech masterminds van Nederland

Eindhoven is één van de slimste, hightech steden van de wereld. Het is niet voor niets een geliefde plek onder de ‘hightech masterminds’; getalenteerde ingenieurs, onderzoekers en innovators. In dit relatief kleine gebied van 21 gemeenten huist een enorme hoeveelheid aan kennis en creativiteit. Iedere dag kun je als bezoeker of student naar een van de spraakmakende evenementen op de campussen. Geïnteresseerd? Overnacht bij het dichtbijgelegen Inntel Hotels Art Eindhoven, in het centrum van de stad.

Huis van pioniers

Brainport Eindhoven heeft de stad wereldwijd op de innovatieve kaart gezet. Het verschil zit in de samenwerking. Open innovatie tussen start-ups, hightech & maakbedrijven en overheid. Het Brainport ‘ecosysteem’ werkt op volle toeren. Door de intensieve samenwerking tussen bedrijven wordt een idee sneller uitgewerkt tot het product van morgen. Niet gek dus, dat hightech masterminds van over de hele wereld naar Eindhoven trekken.

High Tech Campus

Het wordt ook wel ‘de slimste vierkante kilometer van Europa genoemd.’ Natuurlijk, hebben we het over de High Tech Campus in Eindhoven. De campus bestaat uit meer dan 12.000 briljante breinen die binnen 235 hightech bedrijven en instituten werken. De High Tech Campus is sinds de jaren ‘60 uitgegroeid van Philips onderneming, tot de drijvende kracht van innovatieve techniek in Brabant. Met baanbrekende technologieën op het gebied van gezondheid, energie en ‘smart environments’ is Eindhoven niet meer weg te denken uit onze toekomst.

Een kijkje in Brainport Eindhoven

Wil je het resultaat bewonderen of horen wat de nieuwste snufjes zijn? De trendy bedrijven van Brainport organiseren iedere week evenementen voor publiek. Thema’s van de evenementen zijn bijvoorbeeld; design, veiligheid, educatie en ondernemerschap. Van webinars tot tech festivals en kunst exposities, de verscheidenheid is groot.

Ben jij fan van de laatste ins en outs op het gebied van technologische ontwikkelingen? Luister dan nu vast naar een van de podcasts van de campus.

Een creatieve, innovatieve hotspot

Een van de meest bekende campussen, Strijp-S/T, is dé plek waar design samenkomt met technologie en ‘makers’. Het voormalige terrein van Philips is nu de place to be voor creatief talent. De campus barst van startups en scale-ups. De interactie tussen bewoners, bezoekers, evenementen, festivals, bedrijven, studenten en onderwijsinstellingen stimuleren (sociale) experimenten.

Uniek overnachten

Kun je niet wachten om het ‘Silicon Valley’ van Nederland te bezoeken? Dompel je onder in innovatie, computers, (medische) apparatuur en nog veel meer! Na een inspirerende dag, creatieve workshop of interessante webinar kom je volledig tot rust in de artistieke kamers van Inntel Hotels Art Eindhoven.

Op deze locatie komen de historische invloeden van Philips en kunst samen. In het hotel genieten gasten van het wellness centre, Brasserie Lumen. De luxe kamertypes zijn uitgerust met een rond spa bad. Het hotel is centraal gelegen, binnen 20 minuten sta je op het terrein van Brainport.

Benieuwd naar het bourgondische leven in Eindhoven? Lees dan ook eens ‘Staycation in Eindhoven.’

You’ll be surprised.