Hortus Botanicus

De highlights van Amsterdam-Oost

De oudste dierentuin van Nederland, schitterende flora en fauna, interactieve musea en de gezelligste winkelstraat dat vindt u allemaal in Amsterdam-Oost. Vanaf Inntel Hotels Amsterdam Landmark kunt u naar al deze plekken toe wandelen. Lees over alle highlights van Amsterdam-Oost en ontdek waarom u dit stadsdeel moet bezoeken.

Genieten van de natuur

Oosterpark

Al meer dan 100 jaar is het Oosterpark een plek om te ontspannen, te sporten en te genieten van de natuur. Het parkontwerp in Engelse landschapsstijl is van de landschapsarchitect Leonard Springer. In het park bevindt zich een slingerend aangelegde vijver, een restant van een molenwetering, met daarin een klein eiland. Ook vindt u hier ligweiden, een speeltuin en een kinderspeelvijver. Bijzonder is de spreeksteen waar u elke zondag om 13:00 uur kan staan om jouw zegje te doen.

Openingstijden: 24/7

Afstand vanaf Inntel Hotels Amsterdam Landmark: 2 km

Hortus Botanicus -Koen Smilde
Hortus Botanicus -Koen Smilde

Hortus Botanicus

Het hele jaar door kunt u binnen en buiten genieten van de plantenpracht in Hortus Botanicus. De hortus is in 1638 begonnen als medicinale kruidentuin. Artsen en apothekers bestudeerden hier de medicinale planten. Deze planten zijn hier nog steeds te vinden. Daarnaast zijn er verschillende speciaal aangelegde kassen en tuinen. Bewonder uitgestorven gewaande planten zoals de wollemi pine, griezel weg bij de carnivorenplanten of bekijk de fladderende vlinders in de vlinderkas.

Openingstijden: Dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur

Afstand vanaf Inntel Hotels Amsterdam Landmark: 2,6 km

Artis

De oudste dierentuin van Nederland vindt u in het hart van Amsterdam. Laat u in dierentuin Artis verrassen door de vele dieren die met en tussen elkaar leven. Bekijk de giraffen samen met zebra’s en koedoes op de Savanne, zie de apen slingeren rondom het historische apenhuis en bewonder de tropische vissen in het monumentale Aquarium.

Openingstijden: Dagelijks van 09.00 tot 17.00 uur

Afstand vanaf Inntel Hotels Amsterdam Landmark: 2,1 km

Winkelen doet u hier

Czaar Peterstraat – Koen Smilde

Czaar Peterstraat

De gezelligste winkelstraat van Amsterdam is de Czaar Peterstraat in Oost. Hier winkelt u bij de meest variërende winkels van onafhankelijke (mode)boetieks tot delicatessen- en interieurwinkels. Een must-visit is de eerste Pindakaaswinkel van het land. Buiten heerlijke smeuïge pindakaas hebben ze ook bijzondere smaken zoals dadel en kaneel of chilipeper en citroengras.

Openingstijden: variërend per winkel. Leukste winkeldagen zijn vrijdag en zaterdag.

Afstand vanaf Inntel Hotels Amsterdam Landmark: 500 m

Dappermarkt

6 dagen per week is de Dappermarkt de place-to-be. Met meer dan 250 kramen en dagelijks wisselende aanbieders is er elke dag wat nieuws te vinden op deze markt. Van de boodschappen, een nieuwe outfit tot een bijzonder kunstwerk: u kunt ervoor naar de Dappermarkt.

Openingstijden: Maandag tot en met zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur

Afstand vanaf Inntel Hotels Amsterdam Landmark: 1,3 km

Waterlooplein

Voor onontdekte schatten gaat u naar de bekendste vlooienmarkt op het Waterlooplein. Hier staan 300 kramen met artikelen zoals vintage fototoestellen, tweedehands boeken, sieraden, kunst en kleding. Ook voor een heerlijke (inter)nationale snack kunt u hier terecht.

Openingstijden: Maandag tot en met zaterdag van 09.30 tot 18.00 uur

Afstand vanaf Inntel Hotels Amsterdam Landmark: 2,8 km

De leukste musea van Amsterdam-Oost

highlights van Amsterdam-Oost - The Innsider - Inntel Hotels
Scheepvaartmuseum

Dompel uzelf onder in de maritieme wereld bij het Scheepvaartmuseum.  Hier vindt u de grootste collectie ter wereld. Stap op een authentiek VOC-schip, bezoek een stoomschip, ga op een virtual reality reis, ontdek het verhaal van de walvis en nog veel meer. Het Scheepvaartmuseum is een dag vol plezier voor jong en oud.

Combineer een bezoek aan het Scheepvaartmuseum met een overnachting in de Spa Kamer van Inntel Hotels Amsterdam Landmark. Hier heeft u zo’n prachtig VOC-Schip op de muur.

Openingstijden: Dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur

Afstand vanaf Inntel Hotels Amsterdam Landmark: 1,8 km

NEMO

Raak gefascineerd door wetenschap en techniek in NEMO. Hier leert u de basisbeginselen van wetenschap en technologie op een interactieve manier. Het publiek wordt uitgenodigd om zichzelf en de wereld om zich heen te ontdekken en onderzoeken. Van experimenteren in het laboratorium tot het bouwen van technische producten, u bent hier vooral zelf bezig.

Openingstijden: Dagelijks van 10.00 tot 17.30 uur

Afstand vanaf Inntel Hotels Amsterdam Landmark: 2,9 km


Tropenmuseum

In een van de mooiste monumenten van Amsterdam-Oost is het Tropenmuseum gevestigd. De objecten in het museum vertellen stuk voor stuk een menselijk verhaal. Verhalen over universele menselijke thema’s zoals rouwen, vieren, versieren, bidden of vechten. Ze maken nieuwsgierig naar de enorme culturele diversiteit die de wereld rijk is. In het Tropenmuseum ontdekt u dat we op de verschillen na, allemaal hetzelfde zijn: mens.

Openingstijden: Dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur

Afstand vanaf Inntel Hotels Amsterdam Landmark: 1,7 km

Alle highlights van Amsterdam-Oost liggen op loopafstand van Inntel Hotels Amsterdam Landmark. Plan een bezoek aan uw favoriete attracties met de plattegrond hieronder.


You’ll be surprised.