Bar & Brasserie Willem l Gin Tonic Inntel Hotels Den Haag Marina Beach

Gin-fans opgelet: de lekkerste recepten en leukste terrassen!

Ben je al fan van een verfrissende gin & tonic, of juist op zoek naar een go to drankje tijdens de warme zomerdagen? Als een van de populairste cocktails op het terras is de gin & tonic momenteel niet te missen. Food & Beverage manager Dino deelt zijn ultieme recept, Inntel Hotels ontwikkelde twee eigen gins en ontdekte de leukste activiteiten voor gin-liefhebbers! Lees snel verder en ontdek alles over deze heerlijke cocktail.

Het ultieme gin & tonic recept

Food & Beverage Manager Dino is sinds de opening van het hotel werkzaam bij Inntel Hotels Amsterdam Landmark. Als liefhebber én expert van deze drank vragen we hem naar zijn ultieme recept en favoriete smaken.

Wat is jouw favoriete gin?

Dat is natuurlijk onze eigen exclusieve Werkspoor gin bij Inntel Hotels Amsterdam Landmark! Daarnaast is Monkey 47 mijn favoriet.

Wat is het ultieme gin & tonic recept?

Wanneer ik de Monkey 47 drink, doe ik dit met veel ijs en gegarneerd met een mooie sinaalsappelzeste. Daarnaast is het belangrijk om de gin te drinken met een passende tonic: in dit geval 2/3e deel Fever Tree Indian Tonic. Hierdoor komen de kruidige, toch ook frisse tonen en citrus goed tot hun recht.

Een aanrader voor de échte gin-liefhebber?

Naast de gin & tonic cocktail drink ik mijn gin graag in de vorm van een klassieke Italianse Negroni. De gin (Monkey 47) samen met Vermouth (Antica Formula) en Campari is voor mij de perfecte combinatie!

 

Bar & Brasserie Werkspoor - Inntel Hotels Amsterdam Landmark

Exclusieve gins van Inntel Hotels

Naast diverse bekende gins in het assortiment heeft Inntel Hotels twee exclusieve gins. Inntel Hotels Amsterdam Landmark en Inntel Hotels Den Haag Marina Beach hebben zelf samengestelde gins op basis van de unieke hotelthema’s.

Bar & Brasserie Werkspoor

Bij Bar & Brasserie Werkspoor geniet je in een industriële omgeving van heerlijke cocktails en gerechten. De Werkspoor gin is speciaal voor Inntel Hotels Amsterdam Landmark ontwikkeld. De smaken zijn gebaseerd op het thema ‘VOC & Werkspoor’. De gin is gemaakt van VOC kruiden die destijds veel werden verhandeld. Onder andere kardemom, steranijs en sinaasappel spelen een rol in het smakenpalet. De kruidige gin is zeer toegankelijk door de frisse tonen van het citroengras. De garnering is uiteraard met veel ijs, een passende tonic, citroengras en steranijs.

 

Werkspoor Gin - Inntel Hotels Amsterdam Landmark

Bar & Brasserie Willem l

Inntel Hotels Den Haag Marina Beach staat in teken van het thema ‘Strand & Haven’. De Willem l gin is gebaseerd op de tijd waarin de koning leefde. Rond 1813 at de elite abrikozen en werden rozen gebruikt ter decoratie en voor geur. Met florale tonen van vlierbloesem en frisse, aardse tonen van korianderzaad en engelenwortel is de gin tot een mooi geheel gemaakt. Gedurende het productieproces worden de jeneverbessen gekneusd, wat de gin een mooie amber kleur geeft. Ook zorgt dit ervoor dat de gin lekker is om puur te drinken. Echter blijven de diepe smaken van de gin goed te proeven in een cocktail. Deze unieke gin proef je direct aan het strand van Scheveningen!

 

Willem l Gin - Inntel Hotels Den Haag Marina Beach

De leukste terrassen en activiteiten

Op zoek naar leuke activiteiten voor jouw komende stedentrip? Als gin-liefhebber mag je deze activiteiten en terrassen in de leukste steden niet missen!

Mossel & Gin @ Amsterdam

“It’s all in the name”, aldus het restaurant in het Westerpark. Het sea food restaurant heeft naast mosselen ook andere visgerechten. Naast de ginkaart heeft Mossel & Gin zelfs een GinMayo: mayonaise doordrenkt met Bobby’s gin (2%).

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Mossel & Gin (@mosselengin)

Rosey’s – Gin & Tapas @ Zaandam

Rosey’s is een authentieke bar in het centrum van Zaandam. Hier kun je terecht voor heerlijke huisgemaakte gin & tonics, karaoke en een klein dansje.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door ROSEY’S (@roseyszaandam)

Museum van Kleef @ Den Haag

In 1986 sloot Van Kleef de deuren van haar productielocatie die al ruim 100 jaar draaiende was. Inmiddels zijn de deuren opnieuw geopend, maar dan als museum. Plan een rondleiding in en combineer het bezoek met een proeverij van de verschillende likeuren en jenevers in de museumtuin.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Van Kleef (@vankleef1842)

Proeflokaal ’t Nieuwe Diep @ Amsterdam

In Amsterdam Oost proef je jenever in het knusse Proeflokaal ’t Nieuwe Diep. Buiten vind je hier terrassen midden in het park!

You’ll be surprised.