Inntel Hotels verkoopt Inntel Hotels Rotterdam Centre en Mainport by Inntel Hotels

Hoofddorp 31 augustus 2023

Inntel Hotels verkoopt Inntel Hotels Rotterdam Centre en Mainport aan Annexum

 

Inntel Hotels kondigt met trots de succesvolle verkoop van Inntel Hotels Rotterdam Centre en Mainport by Inntel Hotels aan. De twee hotels onder één dak hebben samen 480 kamers. Zij behoren daarmee in omvang tot de top 10 hotels van de Benelux en zijn het grootste hotel van Rotterdam. Koper is investeerder Annexum, die de hotelorganisatie inclusief het vastgoed en alle roerende zaken overneemt. Ook de huidige 200 personeelsleden komen onder verantwoordelijkheid van de nieuwe eigenaar.  De twee hotels zijn letterlijk met elkaar verbonden en daarom is de verkoop van beide een logische keuze.

Deze belangrijke mijlpaal illustreert de strategische ontwikkeling van de hotelgroep. De verkoop van beide hotels is het resultaat van een zorgvuldige evaluatie en strategische besluitvorming met een blik op de toekomst.

Karin Geurts, Algemeen Directeur Inntel Hotels:
De hotels hebben een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van onze hotelgroep. We zijn dankbaar voor de inzet van alle collega’s. Zij hebben enorm bijgedragen aan het succes. De beslissing om de hotels te verkopen was geen gemakkelijke, maar we zijn ervan overtuigd dat verkoop in het belang van zowel de hotelgroep als de nieuwe eigenaar is.

 

De twee hotels zijn verkocht aan investeerder Annexum. Ronald Jansen, Partner van Annexum: “Wij zijn erg trots op het verwerven van deze iconische full-service hotels gelegen op een mooie locatie in het hart van Rotterdam. De reis- en toerismesector laat ook in Nederland een sterke opleving zien en ook op basis van positieve lange termijntrends voorzien wij een toenemende vraag naar hotelaccommodatie. Op korte termijn delen wij graag onze visie op de toekomst van deze twee hotels.”


De hotels worden na een overgangsperiode van twee maanden operationeel toegevoegd aan het portfolio van Cycas Hospitality. Cycas Hospitality heeft een portfolio van meer dan 50 hotels in 12 landen, ondergebracht bij 15 verschillende gerenommeerde brands. Orange IM Hospitality heeft Annexum ondersteund bij de aankoop van de hotelonderneming en wordt verantwoordelijk voor het assetmanagement. Tot en met 31 oktober blijven de hotels operationeel onder de brand van Inntel Hotels.

 

Over Inntel Hotels
Inntel Hotels is een succesvolle Nederlandse hotelgroep met hotels op toplocaties in de grote steden. De luxe en professionele 4* design hotels hebben ieder een originele identiteit en een focus op wellness. De hotels kenmerken zich door een warme en professionele uitstraling. Een overnachting wordt een onvergetelijke ervaring door oprechte persoonlijke aandacht en een uitstekende service. Inntel Hotels heeft respect voor mens en milieu en draagt graag bij aan de zorg voor een gezonde planeet en een mooie samenleving voor de volgende generatie.

The Innsider - wellness kamer - Bubbles and Bath