Proef de lokale producten van de Zaanstreek in Zaandam

De Zaanstreek staat bekend om haar rijke industriële geschiedenis. Tal van bekende producten vinden hun oorsprong in deze streek. Binnen de Zaanstreek kunt u uw culinaire passie de vrije loop laten. Ter inspiratie hebben we de mooiste producten en de leukste culinaire uitstapjes voor u verzameld. Plan een bezoek aan Zaandam en proef de lokale producten van de Zaanstreek.

Mosterd met een rijk historie
In de wereld van culinaire ontdekkingen en smaakvolle tradities, neemt Zaanse mosterd een bijzondere plaats in. Deze overheerlijke mosterd, afkomstig uit de Zaanstreek in Nederland, staat bekend om zijn rijke smaak, unieke textuur en eeuwenoude geschiedenis.

Wist u dat u de originele Zaanse Mosterd molen kunt bezoeken in het openluchtmuseum de Zaanse Schans. Hier vind u ook mosterd soorten die exclusief verkrijgbaar zijn op de Zaanse Schans.

De Zaanse Mosterd Molen op de Zaanse Schans

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door De Zaanse Schans (@zaanseschans)

Een unieke kaas met een bite
Zaanse Rookkaas, een trots stukje Nederlandse kaascultuur, is een verrukkelijke delicatesse die bekend staat om zijn karakteristieke, gerookte smaak. Deze kaas, die zijn oorsprong vindt in de Zaanstreek, wordt met zorg bereid en traditioneel boven open vuren gerookt. De subtiele rokerige aroma’s vermengen zich perfect met de rijke, romige textuur van de kaas, waardoor Zaanse Rookkaas een onweerstaanbare traktatie is voor liefhebbers van kaas over de hele wereld.

 

Nederlands bekendste chocolade en koekjesmerk
Verkade producten zijn de ultieme lekkernij voor fijnproevers. De Zaanse chocolade en koeken, vervaardigd door de eeuwenoude Verkade-bakkerij, staat synoniem voor vakmanschap en kwaliteit. Of het nu gaat om een klein, dagelijks genietmomentje of een geschenk aan jezelf, Verkade producten voegen een beetje zoetheid en comfort toe aan je levensstijl.

 

Laat u inspireren in het Verkademuseum en ontdek alles over bijzondere geschiedenis van dit Zaanse bedrijf. Sluit uw bezoek af met het ontwerpen van uw eigen chocolade wikkel en creëer uw eigen gepersonaliseerde chocoladereep! Combineer uw verblijf aan Zaandam met een bezoek aan het Verkademuseum met de Verkade Special.

Wist u dat de originele Verkade fabriek uit 1896 nog steeds in het centrum van Zaandam in bedrijf is?

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Verkade (@verkade_nl)

 

Rijke Zaanse historie als lijdraat voor Inntel Hotels Amsterdam Zaandam
Het hotel met de iconische Zaanse huisjes ‘Inntel Hotels Amsterdam Zaandam’ vind haar thema in de rijke industriële geschiedenis van de Zaanstreek. Merken als Albert-Heijn, Westzaner, De Huisman en Verkade zijn terug te vinden in het interieur en in de lokale gerechten van restaurant Puur Saen.


Verblijft u binnenkort bij Inntel Hotels Amsterdam Zaandam dan is de kans groot dat u één van de vele historische muurschilderingen tegenkomt in uw kamer.


BEKIJK HOTEL
You’ll be surprised