Romantisch weekend in Utrecht: De experts aan het woord

Een uitermate geschikte stad voor romantiek is Utrecht. Daarom interviewden wij voor deze editie De romanticus van Utrecht. Zij deelt graag haar tips en to-do’s voor een romantisch weekend in Utrecht. 

Wie is de romanticus van Inntel Hotels Utrecht Centre?

Mijn naam is Laura Lassche. Ik ben een 36 jarige dame met een half Spaanse en half Nederlandse afkomst. Inmiddels woon ik al meer dan 20 jaar in Utrecht en ben ik Front Office Shiftleader in Inntel Hotels Utrecht Centre.

Waarom is juist Utrecht geschikt voor een romantisch weekend weg?

Je kunt hier samen gezellig langs de grachten lopen en vervolgens aan het water lekker dineren. Als je zin hebt om te shoppen dan kun je dat doen bij het vernieuwde Hoog Catharijne. Utrecht lijkt heel groot, maar het is een kleine stad waar je gezellig kan wandelen en een drankje kan gaan doen. Buiten onze eigen The U zijn mijn persoonlijke tips voor een drankje Tivoli, Olivier en Quignon.

“Je kunt hier samen gezellig langs de grachten lopen en vervolgens aan het water lekker dineren. “

Welke bucket-list activiteiten in of rondom Utrecht mag je écht niet missen als stel en vooral waarom niet?

Kasteel de Haar en de Dom zijn echt de plekken die je niet mag missen. Wat ik persoonlijk ook erg leuk vind is om de Domtoren in het donker te beklimmen of met een boot over de grachten varen. De iets sportievere koppels kunnen daar ook kanoën. Een romantische dag eindig je met een diner bij ’t Oude Pothuys. Dat is een klein restaurant waar je romantisch kan dineren. Op sommige dagen is daar zelfs live muziek.

Wat zie je alleen in Utrecht terug en nergens anders?

In heel veel steden zie je grachten, maar wat je niet ziet in andere steden is dat je ook echt aan het water kan zitten. Voor een drankje of een heerlijk diner.

Heb je tot slot nog tips om het weekend onvergetelijk te maken?

Ik zou afsluiten met een overnachting bij Inntel Hotels Utrecht Centre. Uiteraard in een kamer met whirlpool, zoals de Wellness Kamer of de Wellness Suite. Als extra verassing voor jouw geliefde kun je de kamer laten versieren. In de avond kun je dan de whirlpool instappen met een fles bubbels en ontspannen genieten van het mooie uitzicht over bijna heel Utrecht.

Dat waren Laura’s tips voor een romantisch weekend in Utrecht. Lees ook 48 uur in .. Utrecht voor meer inspiratie wat betreft een weekend in Utrecht.

Zin gekregen in een romantisch weekend? Boek gelijk via onderstaande button!

BOEK HOTEL