Eyecatcher in Zaandam

Zaandam staat uiteraard bekend om de Zaanse huisjes, de Zaanse Schans en de Zaanse lekkernijen. Daarnaast denkt men tegenwoordig ook aan Inntel Hotels Amsterdam Zaandam, een spraakmakende blikvanger in het centrum van de stad. De fraaie vormgeving van Inntel Hotels Amsterdam Zaandam is een opvallend bouwwerk wat wereldwijd aandacht heeft gekregen.

“A madcap fairytale building” – The Guardian

Hotel

De architect van ons prachtige hotel, dat in 2010 haar deuren heeft geopend, is Wilfred van Winden. Zelf noemt hij de stijl van het ontwerp van het hotel ‘fusion architectuur’. Hiermee doelt hij op de inventieve wijze van het verbinden van heden met verleden, van traditie met vernieuwingen.

Het hotel bestaat uit een opeenstapeling van bijna zeventig losse Zaanse huisjes, uitgevoerd in vier kleuren Zaans groen. Er zijn vijf verschillende Zaanse woningtypen te onderscheiden, van arbeidershuisjes tot notariswoningen. Opvallend afwijkend is de blauwe hoekgevel, deze verwijst naar het ‘blauwe huis’. De Franse schilder Claude Monet maakte hier tijdens zijn verblijf in de Zaanstreek een prachtig schilderij van.

Zaanse Schans

De Zaanse Schans, gelegen ten noorden van Zaandam, is een unieke buurt wat eigenlijk één groot openluchtmuseum is. Bezoek een van de vele bekende molens, waaronder De Kat: de enige verfmolen ter wereld. Of laat je rondleiden door de scheepswerf, de klompenmakerij of de kaasmakerij. En vergeet de beroemde Zaanse huisjes hier niet!

Puur Saen

Bij Puur Saen, het restaurant van Inntel Hotels Amsterdam Zaandam, kun je op elk moment van de dag terecht om iets te eten of te drinken. Voor onze gerechten worden pure Zaanse ingrediënten gebruikt. Geniet van een heerlijk kopje koffie met traditionele Verkade koekjes, huisgemaakte taart, kleine lunchgerechten of van een uitgebreid diner met diverse à la carte gerechten.