Utrecht Centraal Station

10 meest fotogenieke plekken van Utrecht!

Bij een stedentrip naar het veelzijdige Utrecht mogen de foto’s zeker niet ontbreken. Utrecht is één van de meest fotogenieke steden van Nederland door haar brede aanbod aan fotolocaties. Maak een prachtige foto bij de Domtoren of ga naar het moderne Hoog Catherijne. Vergeet zeker niet een kijkje te nemen bij de verborgen plekken voor een uniek kiekje. Waar gaat u de mooiste foto’s maken in Utrecht? In dit artikel leest u over de 10 fotogenieke plekken van Utrecht.

Binnenstad van Utrecht

De Watertoren

Op zoek naar een prachtig uitzicht over de binnenstad van Utrecht? Breng dan zeker een bezoek aan de Watertoren. Dit unieke gebouw is het historisch verkenningspunt van Utrecht. In de toren zit WT- Urban Kitchen gevestigd. Het restaurant is verspreid over meerdere etages met panoramisch uitzicht. Het moderne interieur zorgt voor een extra toevoeging aan de mooie foto.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door WT Urban Kitchen (@wturbankitchen)

Metaal Kathedraal

Ontdek de historische elementen van de Metaal Kathedraal en leg dit zeker vast op camera. Er zijn verschillende sporen van de geschiedenis terug te vinden. Het gebouw was van oorsprong een Rooms- Katholieke kerk en werd vervolgens in 1977 gebruikt als metaalfabriek. In 2011 is dit pand gedoopt tot Metaal Kathedraal. Momenteel is het een ecologisch cultuurcentrum en is het zeker waard om hier een kijkje te nemen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Metaal Kathedraal (@metaalkathedraal)

De Domtoren

Wat zeker niet aan het lijstje mag ontbreken is de welbekende Domtoren. De 112 meter hoge kerktoren is de hoogste kerktoren van Nederland. Het iconische gebouw is niet alleen prachtig vanaf de buitenkant, maar ook de binnenkant heeft zijn karakteristieken. Beklim de 700 jaar oude trappen van de Domtoren en bekijk het fantastische uitzicht over Utrecht.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Domtoren Utrecht (@domtorenutrecht)

De Oude Gracht

Net als Amsterdam heeft ook Utrecht mooie grachten door de stad lopen. Maak een heerlijke stadswandeling en stop bij de bruggetjes om een mooie foto te maken met uitzicht over de Oude Gracht. Wanneer het begint te schemeren komt de gracht pas echt tot leven, waardoor het zeker een aanrader is om het juiste moment uit te kiezen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Discover Utrecht (@discover.utrecht)

Utrecht Lumen

Wandel ’s avonds door de bruisende stad van Utrecht en ontdek de bijzondere verlichte objecten. In de oude binnenstad zijn verschillende plekken te vinden die verlicht zijn met kleurrijk licht. Zo is ’t Tunneltje aan de Ganzenmarkt een bijzonder plekje die je een unieke ervaring biedt. Elke stap die je zet zorgt voor een andere kleur. Of loop langs bij het wereldberoemde Nijntje museum. Op de gevel zal Nijntje geprojecteerd worden om welterusten te zeggen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door indebuurt Utrecht (@indebuurtutrecht)

Museum

Het Spoorwegmuseum

Laat je betoveren door het sprookjesachtige Spoorwegmuseum. Beleef de negentiende eeuw en ga mee op reis met de eerste stoomlocomotief. Bewonder de ontwikkeling van de treinen en leg dit zeker vast op de foto. Het Spoorwegmuseum is niet alleen heel interessant, maar ook zeker goed voor de perfecte plaatjes. Laat je helemaal meeslepen in deze tijd en maak er een herinnering van.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Spoorwegmuseum (@spoorwegmuseum)

Modern Utrecht

Moreelsebrug over Utrecht Centraal & Hoog Catherijne

De Moreelsebrug is geschikt voor voetgangers en fietsers die het spoor van Utrecht Centraal willen oversteken. De 295 meter lange brug biedt een fantastisch uitzicht over het spoorwegennetwerk van Utrecht. Maak hier een prachtige foto wanneer er een rijdende trein voorbij komt of schiet het perfecte plaatje bij zonsondergang. Vanuit Inntel Hotels Utrecht Centre is de brug makkelijk te bereiken, dus aarzel niet om na een heerlijke stadswandeling hier een foto te maken. Daarnaast heeft de Moreelsebrug een goede aansluiting met Hoog Caterijne. Hoog Caterijne is het moderne winkelcentrum van Utrecht en ook zeker geschikt voor een leuke foto.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Discover Utrecht (@discover.utrecht)

Natuur in de stad

Botanische tuinen

Aan de rand van het Utrecht Science Park ligt de botanische tuinen gevestigd. Luister hier naar de fluitende vogels, spetterend water en het zoemen van de insecten. De tuinen zijn voorzien van duizenden planten met prachtige bloemen die afkomstige zijn van over de hele wereld. Het kleurrijke plaatje is perfect voor een natuurfoto midden in de stad. Beklim de trap van de rotstuin voor een mooi uitzicht over de gehele tuin of daal af naar de betoverde waterval. Kunt u hét unieke plekje vinden in deze botanische tuin?

Instagrammable restaurants van Utrecht

The Streetfood Club

Deze hotspot mag je zeker niet overslaan. The Streetfood Club heeft haar gehele interieur zodanig ontworpen dat geen één ruimte hetzelfde is. Maak een unieke foto in de volledig roze kamer die voorzien is van flamingo’s en roze meubilair of maak een keuze uit de ander bijzonder kamers. Naast de prachtige locatie zijn ook de Aziatische en Zuid- Amerikaanse gerechten Instagramwaardig. The Streetfood Club is geopend voor brunch en diner. Zoek een te gekke plek uit en schiet een mooie foto voor sociale media.

De Rum Club

Breng een bezoekje aan de Rum Club voor een bonte gezelligheid. Aan de Oude Gracht ligt dit leuke restaurant/ bar gevestigd. Kom in de tropische sferen door te genieten van dit exotische interieur en laat je verrassen door de krachtige smaken van de instagrammable gerechten. Bevind je in een andere wereld en leg dit zeker vast op de camera. Wie maakt de meest tropische foto?

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Rum Club (@rumclubutrecht)

Plan je stedentrip naar Utrecht zorgvuldig en mis geen enkele fotospot.

You’ll be surprised!