4 Instagrammable hotspots in de Zaanstreek

De Zaanstreek is de ideale omgeving voor een toffe Instagrampost. Gaat u voor de rijke geschiedenis, of voor een perfect culinair plaatje van een streekproduct? Laat uw inspireren voor de hipste Instagrammable hotspots.

Hip, creatief en culinair

Het Hembrugterrein in Zaandam is dé place to be voor een waanzinnige mix van hippe horeca en culturele vibes. Dompel uzelf onder in unieke eetgelegenheden en laat u verrassen door creatieve kunstexpo’s in deze historische hotspots. Van trendy restaurants tot inspirerende evenementen, het terrein bruist van leven. Laat u meeslepen door de industriële sfeer en ontdek smaakvolle culinaire hoogstandjes en culturele evenementen op deze iconische locatie.

Het Hembrugterrein is oorspronkelijk opgericht als wapenfabriek in 1895, leverde het complex vuurwapens aan het Nederlandse leger. In de loop der jaren evolueerde het naar een industrieel centrum. Tijdens de Koude Oorlog speelde het een cruciale rol in de militaire industrie. Na de sluiting in 2003 onderging het terrein een transformatie tot creatieve broedplaats.

Hembrug, 1506 PR Zaandam

De eindeloze creativiteit op het Hembrugterein

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Adri van Klaveren (@klavertjea3)

Probeer één van de lokale Zaanse bieren!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Lab-44 (@lab44zaandam)

 

Oud Zaandijk

De Lagerdijk in Zaandijk omarmt de typisch Zaanse schoonheid langs de oevers van de Zaan. Met karakteristieke Zaanse huisjes en pittoreske winkels is deze straat het ideale decor voor een typische Instagrampost.

Geniet van de rustieke sfeer en bewonder het unieke architectuur. Ontdek de historie van de Zaanstreek terwijl je langs dit idyllische pad loopt, waar de Lagerdijk een tijdloze connectie tussen verleden en heden vertegenwoordigt.

Gaat u tijdens uw bezoek voor een typisch Zaans biertje bij Brouwerij Hoop, of laat u uw smaakpapillen prikkelen door al het lekkers van Het Zaanse Bakkertje?

 

Broodje halen bij het Zaanse Bakkertje

 

Misschien wel het leukste plekje aan de Zaan

De Zaanbocht in Wormerveer is uniek door haar pittoreske charme, en het kloppende hart van de straat is de Koffiezaak. Deze gezellige hotspot nodigt uit tot ontspannen momenten met vrienden en te genieten van al het lekkers wat het assortiment te bieden heeft.

In de winter is de Zaanbocht het sfeervolle decor voor een mooie decemberfoto. Zomers zit u bij de Zaanbocht in een typische zomerse vibe. Geniet van de tientallen bootjes die aanmeren aan de Zaanbocht voor een hapje, drankje of een ijsje.

 

Gaat u voor één van de warme dranken , of laat u zich verassen door een Iced latte of ijskoffies

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door dekoffiezaak (@dekoffiezaak)


Een wereld beroemd hotel uit Zaandam

Er is maar één plek in de Zaanstreek die al jaren stipt op nummer één staat als het gaat om de Instagram hotspots. Dat is natuurlijk Inntel Hotels Amsterdam Zaandam. Een uniek gebouw waar moderne architectuur en de rijke geschiedenis van Zaandam samenkomen.

Ontdek net als Nora Inntel Hotels Amsterdam Zaandam

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Nora Maria Rosier (@noramaria.nl)


BEKIJK HOTEL
You’ll be surprised