AMSTERDAM, AUGUST 4:The Bridges of Amsterdam on August 4, 2014 in Amsterdam

Bruggen van Amsterdam

Een grachtenstad als Amsterdam is niets zonder bruggen. Amsterdam telt meer dan 1500 bruggen waarvan 252 in de binnenstad. Wist je dat Amsterdam meer grachten heeft dan Venetië en meer bruggen dan Parijs? De mooiste bruggen zetten we graag voor je een op rij.

Top 5 Amsterdamse bruggen

1. De Magere Brug
Het is misschien wel de bekendste en meest gefotografeerde brug van Amsterdam: de Magere Brug (1934). De houten ophaalbrug zien we niet alleen terug op menig toeristenfoto, maar ook in films. Vooral ’s avonds is de Magere Brug écht een publiekslieveling als de 1200 lampjes oplichten.

2. De Blauwbrug
Dat de naam “Blauwbrug” niet gebaseerd is op de kleur van de brug, is niet helemaal waar. Tegenwoordig is deze brug misschien niet meer blauw, vroeger was de brug dat wel. Voor de mensen die weleens in Parijs langs de Seine zijn gelopen, is het misschien een herkenbare bouwstijl. Het ontwerp is namelijk afgekeken van de Fransen en dat is goed te zien.

3. Het Liefdesbruggetje
In 2016 kreeg dit kleine bruggetje in het Sarphatipark pas officieel zijn naam, maar onder locals werd het al jaren liefkozend het liefdesbruggetje genoemd. Dit houten bruggetje is één van de populairste plekken in de stad voor een huwelijksaanzoek en wij snappen wel waarom.

4. Staalmeestersbrug
Vroeger een brug waar sloten aan gehangen werden totdat de gemeente daar korte metten mee maakte. De liefdesuitingen waren goed bedoeld, maar het richtte schade aan de Nederlandse Pont des Arts, en dat moeten we natuurlijk niet hebben. De Staalmeestersbrug (1928) is een prachtige ophaalbrug met fraai uitzicht op de toren van de Zuiderkerk.

5. Lekkeresluis
Het verhaal gaat dat er ooit op deze brug pannenkoeken werden verkocht, de lekkerste van de sluis. De Lekkeresluisbrug (1754) is niet alleen een mooie brug met ijzeren leuningen, het is vooral het uitzicht wat fenomenaal is. Je kijkt zo de Prinsen- en Brouwersgracht in en hebt vrij uitzicht op de Westertoren.

Bruggen & Inntel Hotels Amsterdam Centre

Het interieur van de City Double kamer is een knipoog naar de vele bruggen van Amsterdam, een van de bekendste bruggen de Magere brug over de Amstel is als inspiratie gebruik voor deze kamer. Je vindt vele brugnamen in de kamer zodat je deze zelf kunt bekijken in de stad. Bij Inntel Hotels Amsterdam Centre halen we graag de stad naar binnen toe.

Inntel Hotels Amsterdam Centre

Het 4-sterren Inntel Hotels Amsterdam Centre is gelegen op slechts vijf minuten loopafstand van Amsterdam Centraal Station (achter de Dam). Vanuit hier ligt de gehele stad aan je voeten en zijn alle highlights binnen no-time te bereiken.

BEKIJK HOTEL