Inntel Hotels Amsterdam Centre - Citytrip - Amsterdam - leukste - uitjes

Citytrip naar Amsterdam: de leukste uitjes!

De meest entertainende en culturele activiteiten en musea vind je in het centrum van Amsterdam. Ontdek met onze wandelroutes de city highlights waaronder beroemde en bizarre musea en Hollandse lekkernijen. Activiteiten en een overnachting combineren? Boek dan een van onze Specials in Inntel Hotels Amsterdam Centre.

Wereldberoemde kunstwerken in Amsterdam

Begin de wandelroute op de bekende grachten en vervolg de route naar het Museumplein. Verwonder jezelf in het centrum van de kunst, met moderne musea en historische musea met klassieke kunst. Wil jij de meesterwerken van de 17e eeuw in het echt zien? Breng dan een bezoek aan het Rijksmuseum. Als je meer van moderne kunst houdt, neem dan een kijkje in het Stedelijk museum.

Ben je nog niet uitgekeken maar wil je even uitrusten? Bestel dan een koffie to go bij een van de koffiezaakjes op het plein. Midden op het plein vind je een vijver om rustig te gaan zitten. Vanaf hier heb je uitzicht op alle musea rondom het plein!

Musea die je doen verwonderen

Wil je naar een museum waar je interactieve spellen kunt doen of meer weten (en zien!) van het menselijk lichaam? Dan is het Ripley’s museum of Body Worlds iets voor jou. Ripley’s is ook wel de ‘raarste’ attractie in Amsterdam en in Body Worlds ‘The Happiness Project’ leer je meer over de effecten van ‘geluk en blijdschap’ op ons lichaam.

Proef typisch Hollandse lekkernijen

Na een middag sightseeing en musea bezoekjes krijg je (reuze) trek en is het tijd voor een borrel. Wil je typische Hollandse lekkernijen proeven? Dan hebben we de perfecte uitstapjes voor je geselecteerd!

De pannenkoekenboot

De pannenkoekenliefhebber kan zijn/haar hart ophalen op de ‘De Pannenkoekenboot’. Hier kun je onbeperkt (!) pannenkoeken eten. In 75 minuten bewonder je Amsterdam vanaf het IJ, waar je prachtig uitzicht hebt op indrukwekkende nieuwe gebouwen. Wat is jouw favoriete topping voor de pannenkoeken bij dit varende restaurant?

House of Bols: Cocktail & Genever Experience

Dompel jezelf onder in een interactieve tour die alle zintuigen prikkelt; reuk, zicht en smaak. Na de unieke tour kun je nagenieten van een heerlijke cocktail in de revolutionaire Mirror bar. De creatieveling kan zelfs een eigen (perfecte) cocktail maken in de ‘Do It Yourself Bar!’

Rondvaart: een must-do in Amsterdam

Na het diner is er nog tijd voor een avondrondvaart. De grachten zijn onderdeel van de Amsterdamse binnenstad. Het is dan ook ontzettend gaaf om de stad te ontdekken vanaf het water! Stap op een romantische avondrondvaart met jouw partner, of laat je varen naar de (beruchte) Red light disctrict. Wat je ook besluit, een rondvaart mag zeker niet ontbreken aan je citytrip naar Amsterdam!

Met het door ons opgestelde wandelroute voor de leukste citytrip ervaringen beleef je de leukste dag- en avondbestedingen. Sluit het programma af met een bezoek aan de wellness en slaap daarna als een roosje in het Inntel Hotels Amsterdam Centre: in hartje Amsterdam.

Go-to Musea!

Bezoek een van de beroemde moderne of klassieke musea op jouw citytrip. Met het Go-to Musea! Arrangement overnacht je in een moderne kamer naar keuze, inclusief tickets voor het Rijksmuseum of Stedelijkmuseum en een heerlijk uitgebreid ontbijt met bubbels.

Dat waren een paar van de tofste activiteiten voor jouw citytrip naar Amsterdam. Lees ook ‘de meest unieke gebouwen in Amsterdam’ voor meer inspiratie omtrent wandelroutes.

You’ll be surprised.