De meest unieke gebouwen in Amsterdam

De meest unieke gebouwen in Amsterdam

Tijdens een tour langs de meest unieke gebouwen van Amsterdam ontdekt u de prachtige architectuur van de hoofdstad. Door de gehele stad ziet u uiteenlopende gebouwen in verschillende wijken. We nemen u mee op een wandeltour naar de laatste houten huizen in de stad, maar ook het smalste huis in de wereld. Heeft u meer interesse in grote indrukwekkende gebouwen? Vind hieronder een fietsroute langs verschillende stijlen van architectuur in Amsterdam van Art Deco tot de Amsterdamse school, maar ook moderne architectuur.

De meeste unieke panden van Amsterdam

Het oudste en houten huis heeft de toepasselijke naam “Het Houten Huys”. Singel-7 - smalste woning van de wereld Het is gebouwd rond 1530 en staat in de Begijnhof. Al sinds 1669 is het verboden in de constructie hout te gebruiken voor het skelet van huizen.

Een andere historische regelgeving was de belastingregelgeving op basis van de gevelbreedte. Hierdoor is Amsterdam in het bezit van het smalste huis ter wereld (zie foto). De voorgevel is maar iets breder dan de voordeur. Deze eerste bewoner was de overheid te slim af. Deze smalle gevel was eigenlijk de achterdeur wat door liep naar een brede onofficiële voorgevel van normale grootte. Nu we het over records hebben, in Amsterdam staat met 2,02m breedte en 6m diepte het kleinste huisje van Europa.

Bent u bekend met de ‘Zevenlandenhuizen’? Deze woningen naast het Vondelpark zijn ontworpen door architect Tjeerd Kuipers. Hij werd geïnspireerd door zeven verschillende bouwstijlen uit zeven landen. Zo heeft hij zeven totaal verschillende panden in Amsterdam naast elkaar gebouwd.

We hebben een route langs de uniekste panden samengesteld. Via de link kunt u de route inladen. Als u de route zou lopen bent u ongeveer 1,5 uur onderweg met deze route. Tijdens de wandeling ziet u veel van de bovengenoemde Amsterdamse straten, grachten en architectuur.

 • De smalste gevel van Amsterdam / Singel 7
 • De kleinste woning van Europa / Oude Hoogstraat 22
 • Huis met de hoofden / Keizersgracht 123
 • Zevenlandenhuizen / Roemer Visscherstraat
 • Het Houten Huys / Begijnhof 34
ROUTEBESCHRIJVING

Een heerlijke fietsroute langs architectonische hoogstandjes van Amsterdam

Eye Filmmuseum Amsterdam - The Innsider Magazine

Meer een liefhebber van grote indrukwekkende gebouwen en van fietsen? We nemen u mee op een tocht door Amsterdam. U komt moderne architectuur tegen bij het Eye Filmmuseum, waar u alles leert van cinematografie. Bekijk ook de unieke art deco stijl van bijvoorbeeld het Tuschinski Theater. Daarnaast mogen we de Amsterdamse School niet vergeten en brengen we u naar Museum ‘Het Schip’. Dit is een stijl uit 1910 – 1940 wat zich kenmerkt door grote variaties in ritmes en volumes.Een uniek staaltje bouwkunst dat verschillende stadsbranden heeft overleefd vanaf begin 13e eeuw.

Hieronder vindt u de extraverte Amsterdamse gebouwen waar deze route langs gaat.

 • De Oude Kerk
 • A’DAM Toren
 • Eye Museum
 • Pontsteiger
 • Museum Het Schip
 • De Piramide
 • Rijksmuseum
 • Tuschinski Theater
ROUTEBESCHRIJVING

Een stukje geschiedenis van Amsterdam

Amsteldam - The InnsiderOoit is de stad Amsterdam ontstaan uit een vissersdorp genaamd Amsteldam, waar op de oevers de eerste huizen werden gebouwd. Vanaf 1275 werd de vrije handel over de Nederlandse wateren mogelijk gemaakt. Dit heeft ertoe geleid dat de handel in haring en bier enorm is toegenomen. Sinds de 13e eeuw is de stad continu gegroeid in handel, kunst en architectonische ontwikkeling. Het heeft zich gevormd tot de wereldstad zoals u het nu kent.

 

City tours tijdens een citytrip in Amsterdam

Deze bijzondere gebouwen en geschiedenis van Amsterdam zijn eenvoudig te bezichtigen vanaf het zeer centraal gelegen Inntel Hotels Amsterdam Centre. Boek een Wellness kamer. U komt volledig tot rust na uw wandeling of fietsroute met uw eigen privé sauna en ronde whirlpool midden in uw kamer. Neem een kijkje op onze website voor meer informatie!

Verblijf op een unieke, industriële locatie

Aan de VOC-kade in het Oostelijk havengebied is Inntel Hotels Amsterdam Landmark gevestigd. Een modern, luxe hotel met 306 kamers, verdeeld over 16 verdiepingen. Het gebouw is zeker een eyecatcher, met een thema geïnspireerd op het rijke industriële verleden van de omgeving. Vanuit de kamers heeft u een geweldig uitzicht over het water, treinsporen en de skyline van Amsterdam.
Inntel Hotels Amsterdam Landmark - Wellness Suite - Uitzicht over Amsterdam

Hotels met een zwembad in Nederland
Ontdek de allure van Inntel Hotels Amsterdam Landmark.

You’ll be surprised.