Uitzicht Zaandam

De mooiste fotolocaties van Zaandam

De Zaanse Schans is waarschijnlijk de meest gefotografeerde hotspot in de Zaanstreek en mag zeker niet ontbreken tijdens een bezoek aan Zaandam. Wilt u naast het maken van foto’s op toeristische locaties ook de minder bekende plekken ontdekken? Dan gaat dit overzicht met de mooiste fotolocaties van Zaandam zeker voor veel nieuwe ideeën en inspiratie zorgen.

Zaanse huisjes en molens

De Zaanse Schans

Deze toeristische trekpleister is wereldberoemd geworden om de gekleurde molens en huisjes aan het water. In de winkels en musea kunt u met eigen ogen zien hoe echte Hollandse producten op ambachtelijke wijze gemaakt worden. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan een kaasmakerij, tinnegieterij, het molenmuseum of wevershuis om het zelf te ontdekken. Raakt u niet uitgekeken van het bezoeken van Musea? Dan is de Verkade Special met toegang tot het Zaans Museum en Verkade paviljoen super leuk om aan een verblijf in Zaandam toe te voegen.

Wevershuis Zaandam

Gekleurde huisjes in Zaanse stijl, Lagedijk Zaandijk

Wanneer u uit de drukte en toch op loopafstand van de Zaanse Schans wilt parkeren, is Lagedijk in Zaandijk echt een aanrader. In deze straat vind u een grote diversiteit aan prachtig gekleurde huisjes waar de regio zo bekend om staat. De ideale plek om alvast wat foto’s in Zaanse stijl te maken terwijl u via de Julianabrug naar de Zaanse Schans loopt.

Brug - Zaandam

Uitzichttoren Zaanse Schans, Kalverpolderpad Zaandam

Wist u dat de Zaanse Schans gelegen is in de Kalverpolder, een beschermd veenweidelandschap aan de Zaan? Deze unieke locatie maakt de eikenhouten uitzichttoren aan de rand van de historische Zaanse Schans de perfecte plek om prachtige foto’s te maken van de molens aan het water.

Uitzicht molens Zaandam

Czaar Peterhuisje

In dit wereldberoemde oudste houten huisje van Nederland heeft in het verleden de Russische Tsaar Peter de Grote verbleven. De meest unieke hotelsuite van Inntel Hotels Amsterdam Zaandam is op dit historische gebouw gebaseerd. Bekijk de verschillende kamertypes voor een vorstelijke overnachting.

Czaar Peter huis

Het Blauwe huis en Monet atelier

Lang, heel lang geleden in 1871 verbleef de Franse schilder Claude Monet een aantal maanden in Zaandam. Tijdens een wandeling door de stad loopt u langs het Monet atelier en blauwe huis. Dit vormde zelfs een grote bron van inspiratie voor de architecten van Inntel Hotels Amsterdam Zaandam. Kun jij het blauwe huisje geïnspireerd op één van de kunstwerken van deze schilder ontdekken aan de buitenkant van het hotel?

Inntel Hotels Amsterdam Zaandam

Een zoekopdracht in Instagram met #Zaandam levert veel plaatjes van Inntel Hotels Amsterdam Zaandam op. Dit hotel is waarschijnlijk de meest gefotografeerde bezienswaardigheid van Zaandam. Wanneer u met de trein aankomt om de omgeving te verkennen is dit gebouw niet te missen. Het hotel bestaat uit 70 Zaanse huisjes in verschillende tinten Zaans groen en één van de huisjes heeft als verwijzing naar het beroemde schilderij van Monet een andere kleur. Verblijf op deze unieke locatie in het centrum van Zaandam en ontdek de verschillende thema’s op de kamers.

Inntel Hotels Amsterdam Zaandam

Stadhuis Zaandam

Om te mooiste plekken van Zaandam te verkennen is de Stadswandeling van 6,5 km verkrijgbaar bij het VVV kantoor een echte aanrader. De route brengt u langs het stadhuis dat niet zomaar een gebouw van de gemeente is. Het kleurrijke ontwerp in Zaanse stijl is een zeer geliefde plek voor het maken van foto’s. Hoe geweldig zou het zijn om hier te trouwen? Grote kans dat er tijdens uw bezoek een bruiloft bij het stadhuis bezig is.

Verborgen plekjes in Zaandam

Hembrugterrein – museum of Humanity

Dit is een bij veel toeristen nog onontdekte parel in Zaandam die zeker de moeite voor een bezoek waard is. In het verleden werd het hembrugterrein gebruikt om het leger vanuit de fabriek van wapens en munitie te voorzien. Inmiddels vindt u er creatieve concepten en ondernemingen. Meer over deze historie ontdekt u in het Hembrug museum. Voor liefhebbers van fotografie is museum of humanity een echte aanrader. U vind hier de permanente tentoonstelling van Ruben Timman waarin mensen allemaal vanuit hetzelfde standpunt met neutrale gezichtsuitdrukking in beeld gebracht worden wat een uniek kijkje in de ziel van deze personen geeft. Benieuwd geworden naar de andere bezienswaardigheden in Zaandam en de regio, lees dan de blog van Gundiscover.

Museum of Humanity
Beeld: @gundiscover

Natuurgebied Het Twiske

In dit gebied net onder Zaandam gelegen is van alles te beleven voor natuurliefhebbers en kinderen. Bekijk de rietvelden, weiden en bossen via de vele wandel- en fietspaden of ontdek het gebied vanaf het water. In de zomer is het hier ook heerlijk picknicken en zwemmen aan het water, waardoor de kinderen zich uren lang zullen vermaken.

Twiske Zaandam

Start met het plannen van uw bezoek aan de stad en de regio en mis geen enkele fotolocatie van Zaandam.

You’ll be surprised.