Fietsroutes in Amsterdam en omgeving

Dat Nederland een echt fietsland is, zal niet onbekend meer zijn. Wanneer u naast het ontdekken van het stadscentrum de omgeving verder wenst te verkennen, is dit vervoersmiddel ideaal. Op de fiets kunt u al genietend van de buitenlucht de vele bezienswaardigheden in de regio bezoeken. Bij Inntel Hotels huurt u gemakkelijk een fiets, om zo de leukste fietsroutes rondom de hoofdstad onderdeel te laten worden van uw reis. De leukste fietsroutes in Amsterdam en omgeving nemen u mee langs kastelen, stranden, idyllische dorpjes en Hollandse tradities.

Bezoek de molens van de Zaanse Schans

De fotogenieke en kleurrijke molens van de Zaanse Schans zijn te vinden op slechts 15 km afstand van het centrum van Amsterdam. Met de trein bereikt u deze bezienswaardigheid binnen enkele minuten. Echter is het nog veel leuker om de fietsroute langs het pittoreske Oostzaan en natuurgebied het Twiske te volgen. Neem gerust een tussenstop bij restaurant Puur Saen van Inntel Hotels Amsterdam Zaandam om onderweg heerlijk te lunchen. Het exterieur van dit gebouw zal voor veel likes op Instagram zorgen. In het artikel de mooiste fotolocaties van Zaandam leest u meer over de hotspots van de Zaanstreek die leuk zijn om met deze fietsroute te combineren.

Inntel Hotels Amsterdam Zaandam - Zaanse Schans

Traditionele Hollandse sferen in Volendam

Volendam staat natuurlijk bekend om de vele zangers die er wonen. Daarnaast is het ook gewoon een leuke plek om vanuit Amsterdam naartoe te fietsen en wat cultuur te snuiven. Probeer een echte Hollandse Nieuwe met of zonder uitjes of daag uw vrienden uit om op de foto te gaan in traditionele klederdracht. Een bezoek wordt helemaal compleet door de fietstocht te combineren met het fotograferen van de vuurtoren in Marken. De echte avonturiers onder ons maken er zelfs een heel rondje Markermeer van op de fiets en pakken dan misschien ook Almere en Lelystad mee.

Uitwaaien in Zandvoort aan Zee

Als de zonnestralen zich weer laten zien, is het strand de ideale plek om verkoeling te vinden. Deze fietsroute brengt u via Haarlem richting Bloemendaal aan Zee om te eindigen aan het strand van Zandvoort. Blijkt de route door de duinen via nationaal park Zuid-Kennemerland toch iets te lang te zijn? Geen probleem, dan rust u onderweg bij een gezellig strandtentje even uit en kan de route eventueel ook verkort worden. Tijdens een flinke fietstocht van ruim 60 km is een verfrissende duik in de zee een welverdiende beloning.

Cycling beach

Historische route langs het Muiderslot

Vanuit Inntel Hotels Amsterdam Landmark is het een echte aanrader om de fiets te pakken en in oostelijke richting naar het kasteel van Muiderslot te gaan. Op de route komt u langs het Flevopark waar u even kunt relaxen en picknicken. Ook is het mogelijk iets van de route af te wijken en onderweg een tussenstop bij Strand IJburg te maken. Zowel vanuit IJburg als Muiden vertrekken boten richting het Forteiland Pampus. Een plek met bijzondere verhalen uit het verleden waar rondleidingen gevolgd kunnen worden. Met de verschillende bezienswaardigheden onderweg heeft deze fietsroute voor iedereen iets leuks om uit te kunnen kiezen.

Muiderslot

Na een lange fietstocht kan de totale ontspanning beginnen. De luxe kamertypes van alle Inntel Hotels locaties hebben een whirlpool of privé sauna om na veel beweging even helemaal tot rust te komen. Of wat dacht u bijvoorbeeld van een duik in het zwembad of bezoek aan de Finse panoramasauna?

Tijdens het verblijf zijn er genoeg mogelijkheden om alle indrukken van de fietsroutes in Amsterdam en omgeving te verwerken. Ontdek alle faciliteiten van het Wellness Centre op de website om uw favoriete manier te kiezen.

You’ll be surprised.