Inntel Hotels Den Haag Marina Beach - gezinsactiviteiten - den haag - scheveningen

De leukste activiteiten voor het gezin in Den Haag

De meeste entertainende en leerzame gezinsactiviteiten vind je in en rond Den Haag. Met de door ons geselecteerde attracties stap je terug in de tijd bij een kasteel, ontdek je de wondere wereld van de natuur, ga je zelf aan de slag in de Kinderwerkplaats en meer. Combineer de activiteiten met een bezoek aan het strand en slaap daarna bij Inntel Hotels Den Haag Marina Beach: onze parel aan de kust.

Overnachten in Den Haag

Maak jullie vakantie of weekend weg compleet met een overnachting in Inntel Hotels Den Haag Marina Beach. Dankzij de locatie aan het strand van Scheveningen is een verblijf gegarandeerd een succes voor jong en oud. Speciaal voor gezinnen zijn er kamers met een verbindingsdeur. Als je de kinderen hebt ingestopt stap je door de tussendeur en ontspan jij nog even in de whirlpool van jouw kamer.

Bekijk de video van Melissa Pieters, die haar moeder-dochter uitje vlogde:

Madurodam

Madurodam is wereldberoemd doordat al het moois van Nederland hier samenkomt in miniatuurvorm. Hier is veel te beleven en zien voor het hele gezin. Werk met elkaar samen zodat Nederland niet onder water komt te staan of maak een vlucht door tijd en ruimte in de Flying Dutchman. Jouw kinderen kunnen hier ook verschillende beroepen ontdekken: ze kunnen een voetbalkampioen worden of net als Armin van Buren een grote hit scoren als DJ.

madurodam

SEA LIFE Scheveningen

Voor een vermakelijke en leerzame dag aan het strand ga je naar SEA LIFE Scheveningen. Tijdens een wandeling langs de ruim 45 aquaria bewonder je vissen zoals zeepaardjes, roggen, zeesterren en anemoonvissen. Waan je tussen de piranha’s zonder dat ze je opeten. Of “duik” door tropische zeeën met schitterende koraalriffen en zeeschildpadden.

De Kinderwerkplaats

Heb jij ondernemende kinderen die houden van ontdekken en projecten uitvoeren? Neem ze dan mee naar de Kinderwerkplaats. Na een bezoek aan de verkleedkist met onder andere werkkleding, laboratoriumjassen en bouwvakkershelmen kiezen de kinderen hun eigen favoriete project. De kinderen krijgen een eigen gereedschapskist met materialen die nodig om een project uit te voeren. Na een korte uitleg gaan de kinderen op onderzoek uit. Wees gerust, ook jij mag meedoen zolang je de kinderen niet in de weg staat.

Landgoed Clingendael

Geniet van een prachtige wandeling op een heus landgoed. Dankzij de verschillende tuinen, slingerende wandelpaden en grote speelweides is dit de perfecte plek voor het hele gezin. Pronkstuk van Clingendael is de Japanse Tuin. Het is de grootste Japanse tuin in Nederland met een oppervlakte van 6800 vierkante meter. Dit gedeelte van het landgoed is slechts een korte periode in de lente (mei / juni) en in de herfst (oktober) geopend. Op die manier worden de zeldzame bomen en planten beschermd.

Omniversum

Een spectaculaire filmervaring waarbij je ook nog eens wat leert? Daarvoor ga je naar het Omniversum in Den Haag! De films die je ziet op het unieke 180 graden scherm in het Omniversum nemen je mee naar andere werelden. Van een expeditie naar de top van Mount Everest tot een heuse rafttocht dwars door de Grand Canyon: het komt hier allemaal voorbij. De programmering biedt documentaire-achtige films waarin mens, natuur, cultuur, avontuur en wetenschap centraal staan. Alle films zijn Nederlands gesproken (via oortelefoon ook in Engels te volgen) en meestal geschikt voor alle leeftijden tenzij anders aangegeven.

Kasteel en landgoed Duivenvoorde

“Ridders en jonkvrouwen verzamelen!” Neem jouw kinderen mee naar een kasteel waarbij je een stap terug in de tijd zet. Kasteel Duivenvoorde lijkt bewoond dankzij de vele persoonlijke spullen die hier staan. Na een bezoek aan het kasteel kun je jezelf nog uren vermaken op het uitgestrekte landgoed. Download de speciale app en ga op pad met Ridder Jan. Deze tocht over het landgoed is gevuld met spelletjes en opdrachten waarmee de kinderen meer leren over de bijzondere dieren, personen en gebouwen die er te vinden zijn en waren.

You’ll be surprised.