SAIL Amsterdam 2025

Elke vijf jaar varen ruim 600 schepen door het Noordzeekanaal om af te meren in en rondom de IJhaven. In de zomer van 2025 wordt de tiende editie van SAIL Amsterdam georganiseerd. Wat is een betere reden om naar de hoofdstad af te reizen?

De eerste SAIL werd in 1975 georganiseerd vanwege het 700-jarig bestaan van Amsterdam. Sindsdien is het evenement uitgegroeid tot het grootste publieksevenement van Nederland en zelfs het grootste gratis toegankelijke nautische evenement van Europa. Het hart van SAIL Amsterdam wordt gevormd door de indrukwekkende vloot van Tall Ships, varend erfgoed, moderne schepen, marineschepen en replica’s.

Muziek en nautische rijkdom
Vijf dagen lang vormt de Amsterdamse IJhaven het decor voor een levendig programma voor muziek, cultuur en nautische rijkdom. Zowel bij het startschot als tijdens de afsluiter kun je in verschillende Noordzeekanaal gemeenten de prachtige schepen zien langsvaren. In de IJhaven ben je vijf dagen lang welkom aan boord van diverse Tall Ships. Maar je hoeft niet per se een botenliefhebber te zijn om het bij Sail Amsterdam naar je zin te hebben; er kan ook volop worden genoten van culturele en sportieve activiteiten. Aan elke leeftijdsgroep is gedacht, ook kinderen vermaken zich hier prima.

Ontspannen verblijf
Zorg voor een optimale beleving van dit vijfjaarlijkse evenement en verblijf in Inntel Hotels Amsterdam Centre. Het 4 sterren hotel ligt op een ideale locatie: in hartje Amsterdam, tussen Centraal Station en de Dam én op loopafstand van het havengebied. Als alle bezoekers – vorige editie waren het er 1,5 miljoen – zich ’s avonds in de trein wurmen, loop jij ontspannen richting een comfortabele hotelkamer.

BEKIJK HOTEL

 

Foto door aurora chiste (Flickr)