Wandelen in Utrecht - The Innsider - Inntel Hotels

Wandelen in Utrecht

Met onder andere 300 kastelen en buitenplaatsen, de Utrechtse heuvelrug en overblijfselen uit de Romeinse tijd is er voor ieder een interessante wandelroute te vinden in Utrecht. In dit artikel nemen wij je mee langs een paar van onze favoriete routes om over te wandelen in Utrecht. Langere routes voor de ervaren wandelaar en kortere routes voor diegene die alleen een frisse neus willen halen.

Historische landgoederen

Wie de drukte van de stad wil ontwijken kan op Utrecht Centraal de trein naar Baarn pakken voor een prachtige route langs bos, landgoed en kasteel. De originele route is 9 kilometer lang, maar wie de wandelschoenen aan heeft kan ook een stuk doorlopen naar kasteel Soestdijk.

Kasteel de Haar is het grootste kasteel van Nederland. Het is een gewilde trouwlocatie én een mooie plek om te wandelen. Deze route is 10 kilometer lang en gaat naast de kasteeltuinen ook door de polder en langs een boomgaard.

Deze route wil je alleen al lopen vanwege de naam. Wandelroute de Heerlijkheid is een kleine route van 4 kilometer. De route over een cultuurlandschap begint bij een heus koetshuis.

Utrechtse heuvelrug

De Utrechtse heuvelrug is een van de grootste natuurgebieden van Nederland. Het is een gevarieerd landschap met bos, heuvel en heidevlakte. In zo’n groot gebied zijn veel verschillende wandelroutes mogelijk.

Het hoogste punt van de heuvelrug is de Amerongse berg. Deze 8 kilometerlange route brengt je naar de top van deze berg. In het bos waar je doorheen loopt groeien naaldbomen, eiken, beuken en berken.

Voor de wat meer avontuurlijke wandelaars is er een route  van 9 kilometer die deels over onverharde wegen gaat. Houd ook de ogen open voor de verschillende vogelsoorten die hier te spotten zijn.

Stadswandelingen

De binnenstad van Utrecht heeft een rijke historie die terug gaat tot de Romeinse tijd. Ontdek de geschiedenis, kanalen en prachtige bouwwerken van de stad. Of ontdek moderne kunstwerken in de avonduren of op de muren van de stad.

Deze wandelroute van 2,6 kilometer neemt je onder andere mee langs de grachten, de Domtoren en de winkel van Sinkel. Wie wat meer wil wandelen kiest voor de langere route van 4 kilometer.

In de avonduren is de  verlichte wandelroute Trajectum Lumen een must-walk. De 2,5 kilometer lange route voert je langs verschillende lichtkunstwerken.

Ben je een liefhebber van streetart? Ook in Utrecht zijn verschillende muren opgeleukt met mooie graffiti kunstwerken. Deze route van 8,6 kilometer gaat langs de mooiste muurschilderingen in Utrecht.

Dit waren een paar van onze favoriete wandelroutes. Utrecht telt er zoveel meer. Bekijk meer wandelroutes.

Ontspannen na een dag wandelen in Utrecht kan bij Inntel Hotels Utrecht Centre. Neem eerst een verkoelende duik in de infinity pool en kom daarna tot rust in de sauna van een Spa kamer. Boek de Rust & Relax special en geniet van de privé wellness faciliteiten gecombineerd met een uitgebreid ontbijtbuffet en een late check-out.

Benieuwd wat Utrecht nog meer te bieden heeft? Lees ook 48 uur in… Utrecht.

BEKIJK DE SPECIALS

 

You’ll be surprised.