Wellness - The Innsider - Inntel Hotels

Wellness Toerisme

Het begrip ‘Wellness’ bestaat al eeuwenlang in verschillende culturen en er zijn dan ook vele namen voor. De wetenschappelijke betekenis van wellness is gezondheid; het streven naar een gezond lichaam en geest. Dit streven stopt natuurlijk niet tijdens het reizen. Dit noemen we wellness toerisme. Het is de zoektocht en het verlangen om de persoonlijke gezondheid te verbeteren, waar ter wereld je ook bent. 

Wat is wellness toerisme?

Wellness reizigers hebben de behoefte aan kennis en toepassing van wellness activiteiten in de breedste vorm. Dan kun je denken aan fitness, schoonheidsbehandelingen, gezonde voeding, maar vooral natuurlijk stress verlichting en ontspanning. Voor wellness reizigers is geen enkele vorm te gek en juist daarom zijn bepaalde wellness types wereldwijd een groot succes geworden. Een aantal van de meest populaire wellness faciliteiten die we bij onze Inntel Hotels aanbieden worden uitgelicht.

Écht schoon

In Europa leerden de Europeanen de hamam kennen via het Ottomaanse Rijk. Nog altijd zijn de meest beroemde badhuizen in Boedapest razend populair onder toeristen.
De openbare baden zijn van origine bedoeld om het was-ritueel voorafgaand aan het gebed uit te voeren. Elders in Europa bezoekt men de hamam meestal niet in een groep en heeft het  bezoek vooral het doel om te ontspannen.

Onze eigen wellness spa’s hebben verschillende temperatuurkamers, we noemen ze ook wel een Turks stoombad. Door de hoge temperaturen in onze stoombaden komen gifstoffen vrij via de huid. Die vervolgens met een scrub en speciale zeep van de huid worden verwijderd door een hamam tellak. Kortom, na een hamam ritueel voel je je gegarandeerd brandschoon en lekker relaxed.

Wellness in onze Inntel Hotels

Plan je binnenkort een business-trip of een weekendje weg naar een van onze hotels? Vergeet dan ook vooral niet een bezoekje te brengen aan onze wellness spa’s. De spa’s bieden verschillende ontspanningsactiviteiten en zwembaden. Neem een kijkje op onze Inntel Wellness pagina en kies jouw wellness moment.

You’ll be surprised.