5 tips om je minder druk te maken

Het jaar is weer bijna voorbij. Tijd voor de meeste mensen om weer aan goede voornemens te denken. Een vaak gehoord voornemen is “ik wil meer ontspannen”, want zowel op werk, in ons sociale leven en in ons hoofd zijn we druk. Is het ook jouw goede voornemen om je komend jaar minder druk te maken? Wij hebben 5 gouden tips voor je!

Tip 1: delegeren

Wij snappen dat je het liefste alles zelf in handen neemt, maar helaas is dat vaak niet mogelijk. Dus geef werk uit handen. En doet de ander het niet precies hetzelfde als jij? Dat kan ook prima zijn.

Tip 2: plan niet te veel in

Het hele jaar door staat onze agenda bomvol. Een verjaardag hier, een etentje daar en ook nog even bij oma op bezoek. Zorg dat je ook tijd voor jezelf hebt en niet de hele dag van alles te doen hebt. Een opgeruimd hoofd begint bij een opgeruimde agenda.

Tip 3: lach elke dag

Onderzoek heeft uitgewezen dat mensen die veel lachen gelukkiger zijn. Van lachen maak je endorfine aan. Moeite om te lachen? Deze blogger heeft 30 tips om jezelf aan het lachen te krijgen.

Wist je dat je met het eten van chocolade ook endorfine aan maakt? Een goede reden om jezelf regelmatig te verwennen met deze lekkernij lijkt ons.

Tip 4: sport

Niet alleen van lachen maak je endorfine aan, maar ook van sporten. En dat is niet het enige voordeel van een bezoek aan de sportschool. Je krijgt er meer energie van, je valt er van af en je kunt er zelfs een beter geheugen van krijgen. Als je ook als goed voornemen hebt om af te vallen heb je een win-win situatie.

Tip 5: boek regelmatig een weekendje weg

Even helemaal niks moeten en lekker ontspannen kan het beste tijdens een weekendje weg. De hotels van Inntel Hotels hebben allemaal een wellness center, omdat wij weten hoe belangrijk ontspanning is. Met 6 verschillende hotels om te bezoeken kom jij het komende jaar wel door.

Ga jij voor een saunabezoek om te ontspannen? Lees dan onze 9 tips voor een goed saunabezoek. Dat waren onze 5 tips om je minder druk te maken. Wij wensen je een meer ontspannen jaar toe.

You’ll be surprised!